Επιμένει ο Μπέος: Να κλείσει η ΔΕΥΑΜΒ για να σωθεί – Η πρόταση να συγχωνευθεί από τον Δήμο Βόλου

ΔΕΥΑΜΒ 3 1
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Την άποψη ότι η πιο συμφέρουσα λύση για τη ΔΕΥΑΜΒ είναι να προχωρήσει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, επανέφερε στο προσκήνιο ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μετά την απόρριψη της αγωγής που είχε κατατεθεί εις βάρος της εταιρείας ΕΡΓΗΛ, η οποία διεκδικεί ακόμη 5 εκατομμύρια ευρώ περίπου από την Επιχείρηση πέραν των 4 εκατομμυρίων που έχει ήδη εισπράξει. Η σχετική αναφορά έγινε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, με την επισήμανση από πλευράς του δημάρχου ότι, εκτός από το θέμα με την ΕΡΓΗΛ, η ΔΕΥΑΜΒ έχει να αντιμετωπίσει ακόμη ένα μεγάλο ζήτημα, αυτό των χρημάτων που πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά στους εργαζόμενους για τις περικοπές μισθών και δώρων, καθώς κέρδισαν την σχετική υπόθεση στα Δικαστήρια. Όπως είπε δε, πρόκειται για ένα ποσό που υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

KENT728X100 1

Ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά, στη δημοτική αρχή Σκοτινιώτη, καταλογίζοντας της εγκληματικά λάθη που οδήγησαν στην κατάσταση αυτή τη ΔΕΥΑΜΒ και σκόπιμες καθυστερήσεις στη διαχείριση της υπόθεσης, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί το πρόβλημα πριν την εκλογές.

«Καλούμαστε, με αίσθημα ευθύνης να σώσουμε τη ΔΕΥΑΜΒ. Ευτυχώς, απέχουμε πολύ από τις εκλογές για να αποφύγουμε τους ψηφοθηρικούς τυχοδιωκτισμούς. Ας αναλογιστούμε το κόστος του να παραμείνει η κατάσταση στην Επιχείρηση ως έχει» τόνισε ο δήμαρχος Βόλου, προσθέτοντας πως μετά τις γιορτές θα γίνει ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα, αυτό της ΔΕΥΑΜΒ σε σχέση με τη ΕΡΓΗΛ.

Μέχρι τότε, όπως είπε, θα έχει ολοκληρωθεί και η σύνταξη έκθεσης για το θέμα που έχει ανατεθεί σε δύο εταιρείες ορκωτών λογιστών, έτσι ώστε τα στοιχεία της να τεθούν υπόψη των συμβούλων στη συζήτηση.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε αφενός ότι θα διαφυλάξει τα ταμειακά διαθέσιμα της ΔΕΥΑΜΒ και αφετέρου ότι δεν πρόκειται να προβεί σε αυξήσεις στο νερό, «ούτε μισό ευρώ» όπως χαρακτηριστικά είπε «προκειμένου να τα πάρουν οι νταβατζήδες της ΕΡΓΗΛ».

 

 

πηγη

error: Content is protected !!