Αθώος ο Ξηρός για το κακούργημα του εμπρησμού

2780384
milonas 728x90 1
728x110 2


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, 12:31

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Αθώος κρίθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός για τη φωτιά που είχε βάλει στο Πειθαρχείο, στις φυλακές Διαβατών, το 2018, καθώς αποδείχθηκε πως δεν είχε σκοπό να προκαλέσει κακό σε άνθρωπο.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός δικαζόταν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο για άνθρωπο και για διακεκριμένη φθορά διά πυρός.

Όπως ανέφερε στο zougla.gr ο συνήγορός του Νίκος Διαλυνάς, το δικαστήριο αθώωσε τον κατηγορούμενο για τον εμπρησμό, ενώ τον έκρινε ένοχο για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αναγνωρίζοντάς του, ομόφωνα, το ελαφρυντικό μη ταπεινών αιτίων, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο Χριστόδουλος Ξηρός προέβη σε σοβαρές καταγγελίες για τις φυλακές Διαβατών και αναφέρθηκε σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους που φέρονται να κάνουν εμπόριο ναρκωτικών αλλά και… κινητών τηλεφώνων εντός των φυλακών. Μάλιστα, για τις καταγγελίες αυτές διατάχθηκε να πραγματοποιηθεί και σχετική έρευνα.

Η δήλωση του κ. Διαλυνά στο zougla.gr:

 

Ο εμπρησμός

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, κατά το χρονικό διάστημα 2017-2018 και ενώ βρισκόταν στις φυλακές Διαβατών, διαμαρτυρόταν για τις συνθήκες κράτησής του και ζητούσε να μεταχθεί στον Κορυδαλλό. Υπό αυτές τις συνθήκες φέρεται ότι έβαλε φωτιά στο στρώμα του κελιού του, στον χώρο του Πειθαρχείου.

«Προκάλεσε πυρκαγιά ασυνήθους έκτασης και έντασης που δεν μπορούσε να κατασβηστεί εύκολα, παρά μόνο με ειδικά μέσα πυρόσβεσης και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο ζωής σε άνθρωπο, λόγω της πυκνής και αποπνικτικής αιθάλης, αλλά και της δυνατότητας εξάπλωσης αλλά και σε παρακείμενα κελιά συγκατηγορουμένων, ασθενών και μη» αναφερόταν χαρακτηριστικά στο παραπεμπτικό βούλευμα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, 12:44

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!