Απορρίφθηκε η προσφυγή των Τόρις κατά του Channel 4 για το γλυπτό από πάγο σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ

2780083
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, 03:50

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή των μέσων ενημέρωσης απέρριψε την προσφυγή του Συντηρητικού Κόμματος κατά του Channel 4, που τοποθέτησε ένα γλυπτό από πάγο στην κενή θέση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού debate για το Κλίμα.

Η Ofcom αιτιολόγησε την απόφασή της εξηγώντας ότι αυτή η υδρόγειος από πάγο με το logo του Συντηρητικού Κόμματος, «δεν αντιπροσώπευε προσωπικά τον πρωθυπουργό», ότι η εκπομπή δεν τόνισε ιδιαιτέρως το γεγονός, ενώ οι θέσεις του Συντηρητικού Κόμματος εκπροσωπήθηκαν επαρκώς.

Πολλοί ηγέτες πολιτικών κομμάτων συμμετείχαν στην αφιερωμένη στην κλιματική αλλαγή εκπομπή της 28ης Νομεβρίου του Channel 4, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ομως, ο Μπόρις Τζόνσον και ο επικεφαλής του Κόμματος Brexit Νάιτζελ Φάρατζ αρνήθηκαν την πρόσκληση. Στη θέση τους τοποθετήθηκαν γλυπτά από πάγο που έλιωναν σιγά-σιγά για να παραπέμψουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το Συντηρητικό Κόμμα διαμαρτυρήθηκε, εξηγώντας ότι πρότεινε η εκπροσώπηση των Τόρις να γίνει από τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, πράγμα που αρνήθηκε το Channel 4, αφού η πρόσκληση αφορούσε ηγέτες κομμάτων.

Στο κείμενο της απόφασης που δόθηκε στην δημοσιότητα, η Ofcom αναφέρει ότι «τα τηλεοπτικά δίκτυα έχουν την δημοσιογραφική ελευθερία να καθορίζουν το σχήμα κάθε προεκλογικού debate».

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, 03:50

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!