Αφίχθη στη Γουατεμάλα ο πρώτος πολίτης του Ελ Σαλβαδόρ που επαναπροωθήθηκε από τις ΗΠΑ

2780087
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, 03:05

Η Γουατεμάλα υποδέχθηκε τον πρώτο πολίτη του Ελ Σαλβαδόρ που επαναπροωθήθηκε από τις ΗΠΑ εντός των ορίων της διμερούς συμφωνίας που χαρακτηρίζει το κράτος αυτό της κεντρικής Αμερικής ασφαλή τρίτη χώρα για τους αιτούντες άσυλο, γνωστοποίησαν οι Αρχές.

Η συμφωνία τέθηκε σε εφαρμογή στα τέλη Νοεμβρίου, όταν ένας μετανάστης από την Ονδούρα μεταφέρθηκε αεροπορικώς από το Ελ Πάσο (Τέξας) στην Πόλη της Γουατεμάλας, με ένα σχεδόν άδειο Μπόινγκ 737. Η χθεσινή ήταν η δεύτερη πτήση στο πλαίσιο του προγράμματος.

Σύμφωνα με την Αλεχάντρα Μένα, εκπρόσωπο του ινστιτούτου μετανάστευσης της Γουατεμάλας, στο αεροσκάφος που αφίχθη χθες από τη Μέσα (Αριζόνα) επέβαιναν επίσης 84 υπήκοοι Γουατεμάλας, καθώς και δύο υπήκοοι Ονδούρας.

Η Μένα δεν διευκρίνισε εάν οι μετανάστες από την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ θα ζητήσουν άσυλο στη Γουατεμάλα ή θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στη σκληρότερη πολιτική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο μεταναστευτικό. Ο Ρεπουμπλικάνος απαίτησε και εξασφάλισε τη συνδρομή του Μεξικού και χωρών της κεντρικής Αμερικής για να μειωθούν οι ροές αιτούντων άσυλο προς τις ΗΠΑ.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, 03:06

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!