Η Νέα Υόρκη εξετάζει νόμο για την απαγόρευση των τεστ παρθενίας

2780358
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, 11:55

Νομοσχέδιο για την απαγόρευση των «τεστ παρθενίας» εξετάζει να καταθέσει η πολιτεία της Νέας Υόρκης, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή τον Ιανουάριο, έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που ξέσπασαν, όταν ένας ράπερ δήλωσε ότι πηγαίνει κάθε χρόνο την κόρη του στον γυναικολόγο, για να είναι βέβαιος ότι εξακολουθεί να είναι παρθένα.

Πρόκειται για τον βραβευμένο με τρία Grammy, Ατλάντα Κλίφορντ Χάρις, γνωστός και ως T.I.

Εν τω μεταξύ, η βουλευτής των Δημοκρατικών, Μικαέλε Σόλαζ, που κατέθεσε το νομοσχέδιο, ανέφερε ότι τα τεστ αυτά παραβιάζουν τα δικαιώματα των γυναικών και ενισχύουν τα στερεότυπα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα. Εάν το νομοσχέδιο εγκριθεί, τότε οι γιατροί που κάνουν αυτά τα τεστ θα κινδυνεύσουν να χάσουν την άδεια άσκησης του επαγγέλματός τους, ενώ εάν το τεστ υλοποιηθεί από κάποιον που δεν είναι επαγγελματίας υγείας, τότε θα θεωρείται σεξουαλική επίθεση.

Σύμφωνα με την Σολάζ, «τα τεστ παρθενικού υμένα δεν είναι απαραίτητα από ιατρική άποψη και δεν έχουν καμία επιστημονική βάση. Συχνά είναι επώδυνα, ταπεινωτικά, δραματικά για τα νέα κορίτσια ή τις γυναίκες και στην πραγματικότητα είναι μια μορφή σεξουαλικής βίας…»

Πολλές υπηρεσίες του ΟΗΕ, ανάμεσά τους και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έχουν ζητήσει την κατάργηση των τεστ παρθενίας, τα οποία εξακολουθούν να είναι διαδεδομένα σε περίπου 20 χώρες.

Πέρα από την ταπείνωση που νιώθουν οι κοπέλες και τα κορίτσια που υποβάλλονται σε αυτά, ο ΠΟΥ υπογραμμίζει ότι η ύπαρξη του παρθενικού υμένα σε μία γυναίκα δεν αποδεικνύει ότι δεν είχε ποτέ σεξουαλική επαφή.

Ο παρθενικός υμένας μπορεί να σπάσει από τη χρήση ταμπόν ή στη διάρκεια δραστηριοτήτων όπως η ιππασία και η ποδηλασία, ακόμη και στη διάρκεια ιατρικής εξέτασης. Κάποιες γυναίκες εξάλλου γεννιούνται χωρίς παρθενικό υμένα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, 11:56

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!