ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μ. Δραμητινός: Έγκαιρα ζητήσαμε επικουρικούς και σχεδιάσαμε για το μέλλον

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ 1024x498
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου τονίζει ότι έγκαιρα ζήτησε επικουρικούς γιατρούς, απαντώντας σε δημοσιεύματα ότι είχε ολιγωρήσει να ζητήσει επικουρικούς γιατρούς. Επιπλέον επισημαίνει ότι η νέα διοίκηση πρέπει να φροντίσει «να πραγματοποιηθεί όλος ο σχεδιασμός και η επαρκής χρηματοδότηση  για να συνεχίσει το Νοσοκομείο να διεκδικεί την θέση του  ως  ακμάζων νοσοκομείο,  να χρησιμοποιηθούν παραγωγικά ο νέος εξοπλισμός αξίας 6.000.000€ και οι 30 νέες δομές που αφήνουμε στους πολίτες της Μαγνησίας και όχι ενός νοσοκομείου σε παρακμή».

KEN

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:

Με το αριθμ.πρωτ.21966/7-11-2019 αιτηθήκαμε την πρόσληψη πέντε (5) επικουρικών ιατρών ειδικότητας Παιδιατρικής, Γαστρεντερολογίας, Καρδιολογίας, Οφθαλμολογίας και Ουρολογίας  με πιστώσεις του Νοσοκομείου καθώς επαρκούσαν για τον συγκεκριμένο αριθμό ιατρών.

Στις 8-11-2019 με το αριθμ.πρωτ.22018 έγγραφο μας, απαντήσαμε στο ηλεκτρονικό μήνυμα της 5ηςΥΠΕ με θέμα «Προγραμματισμός Νέων αιτημάτων Επικουρικών Ιατρών έως 31-12-2019» με το οποίο αιτηθήκαμε την κάλυψη 2 νέων αιτημάτων επικουρικών ιατρών ειδικότητας Ορθοπεδικής και Ιατρικής Βιοπαθολογίας εκτός   πιστώσεων του Νοσοκομείου όπως αναφερόταν και στο ηλεκτρονικό μήνυμα της 5ης ΥΠΕ.

Από τους επτά επικουρικούς ιατρούς το Νοσοκομείο πληρώνει δυο με ίδιες δαπάνες και οι υπόλοιποι πέντε ήταν στο πρόγραμμα ΠΔΕ  (τέως ΕΣΠΑ). Εστάλη στις 8/11/2019 το αίτημα γιατί τότε ήρθε η τροποποίηση του προϋπολογισμού (κουτσουρεμένη κατά  320.000€) και το Νοσοκομείο αδυνατούσε να καλύψει τους μισθούς όλων με δικές του δαπάνες.  Εντέλει και μετά από εξαιρετική  ολιγωρία και την μη κάλυψη θέσεων ανοιχτών για αναισθησιολόγο, εδόθη η δυνατότητα να ζητηθούν όλοι μετά την αρνητική απάντηση της 5ης ΥΠΕ να καλύψει τους  δυο ιατρούς.

Σε παλαιότερες εποχές οι εγκρίσεις των επικουρικών γίνονταν σε ένα μήνα το αργότερο και τώρα καθυστερούν εξαιρετικά λόγω δυσλειτουργίας υπηρεσιών Υπουργείου και 5ης ΥΠΕ και σαφώς όχι του Γ.Ν.Βόλου «Αχιλλοπούλειο».

Υπενθυμίζουμε ότι την τελευταία τριετία διορίστηκαν στο Γ.Ν.Βόλου «Αχιλλοπούλειο» 38 μόνιμοι ιατροί και υπηρετούσαν και 21 επικουρικοί.

Είχαν προγραμματιστεί  16 μόνιμες θέσεις ιατρών και  6 άγονες για το ΤΕΠ οι οποίες πάγωσαν από τον Ιούλιο 2019 .

Πρέπει να πραγματοποιηθεί όλος ο σχεδιασμός και η επαρκής χρηματοδότηση  για να συνεχίσει το Νοσοκομείο να διεκδικεί την θέση του  ως  ακμάζων νοσοκομείο,  να χρησιμοποιηθούν παραγωγικά ο νέος εξοπλισμός αξίας 6.000.000€ και οι 30 νέες δομές που αφήνουμε στους πολίτες της Μαγνησίας και όχι ενός νοσοκομείου σε παρακμή.

error: Content is protected !!