Μαζί για τον Βόλο: Κριτική στη δημοτική αρχή – Αιχμές για την Αποκεντρωμένη

Στιγμιότυπο 2019 12 04 2.57.11 μμ
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» με ανακοίνωσή της ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή σχετικά με την υπόθεση Σαββάκη, καταγγέλλοντας αδράνεια και συγκάλυψη και ζητά την άμεση αποπομπή του, ενώ αφήνει αιχμές για τον χρόνο επιβολής ποινής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πειθαρχική ποινή εικοσαήμερης αργίας για σοβαρή παράβαση καθήκοντος από πρόθεση, επέβαλε ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας στους δημοτικούς συμβούλους Βόλου, Απόστολο Γαλάτη και Αριστείδη Σαββάκη.  

Για τους ρυθμούς ελέγχου της Αποκεντρωμένης και το ότι επέβαλε ποινή ενώ πλέον οι δύο σύμβουλοι δεν κατέχουν θέση ευθύνης, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Ο καθένας ας κρίνει…

Όμως ειδικά στην περίπτωση του κ. Σαββάκη  έχουμε κάτι περισσότερο. Τέθηκε σε 20ήμερη αργία ο αντιδήμαρχος οικονομικών για σοβαρή παράβαση καθήκοντος που αφορά οικονομική διαχείριση στη ΔΕΥΑΜΒ. Πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια.  Αυτή η απόφαση εγείρει ένα σοβαρό ερώτημα. Μπορεί αυτός ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος να παραμένει αντιδήμαρχος Οικονομικών; Δεν υπάρχει κανένα ηθικό ζήτημα για την δημοτική αρχή; Και αφού δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί, δεν θα έπρεπε ήδη να τον έχει αποπέμψει ο Δήμαρχος;  Τελικά όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά κράτησε και μυστική την ποινή, ενώ ήδη η αργία του κ. Σαββάκη έχει λήξει, γινόμενος συνυπεύθυνος. 

Καλούμε τη δημοτική αρχή να αποπέμψει τον συγκεκριμένο αντιδήμαρχο που δεν μπορεί πλέον να προεδρεύει της…Οικονομικής Επιτροπής.»

error: Content is protected !!