ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δράση προληπτικής ιατρικής από το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά στα νηπιαγωγεία της Νέας Σμύρνης

k3 780x405
stergiou
fotou
728x110 3

Με γνώμονα τη στοματική υγεία το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποίησε  δράση ενημέρωσης και οδοντιατρικό έλεγχο σε μαθητές του 2ου και 31ου Νηπιαγωγείων  Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με έρευνες που διενεργήθηκαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, η στοματική υγεία των ενηλίκων και ανηλίκων στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία. Η κακή στοματική υγεία συσχετίζεται με σειρά νοσημάτων που αφορούν στην γενική υγεία του ανθρώπου.

Δράση προληπτικής ιατρικής από το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά στα νηπιαγωγεία της Νέας Σμύρνης

Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν  από την οδοντίατρο του Παραρτήματος Ρομά  κα. Βράνα Ευαγγελία και με την βοήθεια της Κοινωνιολόγου του Παραρτήματος κα. Μπουκόρου Εύη, τις Διευθύντριες των Νηπιαγωγείων κα. Σαμαρίνα Ασημίνα, Ανδρέου Βασιλική καθώς και τους Νηπιαγωγούς των δύο Νηπιαγωγείων, χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με  το πόσο σημαντική είναι η υγεία των δοντιών, για τον σωστό τρόπο καθαρισμού και προστασίας τους, αλλά και για την σημαντικότητα του τακτικού προληπτικού οδοντιατρικού  ελέγχου, τονίζοντας πως η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία  και σε συνδυασμό με την προσεγμένη διατροφή  αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για την υγεία του στόματος.

Δράση προληπτικής ιατρικής από το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά στα νηπιαγωγεία της Νέας Σμύρνης

Να επισημάνουμε πως στο Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων λειτουργεί Οδοντιατρείο για την κάλυψη θεραπευτικής οδοντιατρικής φροντίδας ενηλίκων και ανηλίκων της περιοχής.

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες στο Παράρτημα  Ρομά του Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45, τηλέφωνο: 2410231122, email: [email protected].

Πηγή: onlarissa.gr

728X100
error: Content is protected !!