ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Διεθνής Μέρα Εθελοντισμού στο 2ο ΣΔΕ Λάρισας

78455553 2544304212343552 4713268888400297984 o 780x405
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Τη σημερινή ημέρα, Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού, επέλεξαν τα μέλη εθελοντικής οργάνωσης και το 2ο Σ.Δ.Ε. Λάρισας (σχολείο φυλακής) για να πραγματοποιήσουν δράσεις με έντονο συμβολισμό στο χώρο του σχολείου. Πέντε μέλη της πανελλαδικής εθελοντικής εκστρατείας «Let’s do it Greece» που ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα διαδίδοντας την ανάγκη να ενωθούμε σαν μια γροθιά για την προστασία του περιβάλλοντος, επισκέφτηκαν το σχολείο στη φυλακή και μίλησαν σε εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους για την φιλοσοφία της εθελοντικής προσπάθειας. «Σε μια εποχή που ο πλανήτης εκπέμπει σήμα κινδύνου και το περιβάλλον μας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, η γενιά μας είναι εδώ για να δράσει αποφασιστικά», τόνισε ο Νίκος Κιούσης, εθελοντής και εμπνευστής της όλης πρωτοβουλίας.

Φορώντας όλα τα μέλη μπλουζάκια με το σύνθημα ”Ρίζες που μας Ενώνουν”, μίλησαν για το μεγάλο εθελοντικό ταξίδι που πραγματοποιούν σε όλη τη χώρα με στόχο να ανακαλύψουν και να ενώσουν τους ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια όνειρα δημιουργώντας την Εθνική Ελλάδος για το περιβάλλον. Ζήτησαν από τους εκπαιδευόμενους να κάνουν κι αυτοί τις δικές τους παρεμβάσεις στο σχολικό, αλλά και στο περιβάλλον διαβίωσής τους και τους κάλεσαν να κάνουν κι αυτοί κάτι για το περιβάλλον στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, το «Let’s do it Greece 2020» στις 10 Μαΐου.
Στη συνέχεια, μπροστά στο σχολείο μέλη της κίνησης και εκπαιδευόμενοι έσκαψαν μαζί και φύτεψαν μια ελιά, σύμβολο της χώρας, της ειρήνης και της αλληλεγγύης. Αλλά και σύμβολο των ριζών που μας ενώνουν όλους. Η όλη δράση αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από το εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου.

Τα μέλη της εθελοντικής προσπάθειας που επισκέφθηκαν το σχολείο ήταν οι Νικόλαος Κιούσης, Αναστάσιος Σταμάτης, Φανή Σούρλα, Μάρκος Μινακούλης και Αναστασία Σταμάτη.

Η Διεθνής Μέρα Εθελοντισμού στο 2ο ΣΔΕ ΛάρισαςΗ Διεθνής Μέρα Εθελοντισμού στο 2ο ΣΔΕ ΛάρισαςΗ Διεθνής Μέρα Εθελοντισμού στο 2ο ΣΔΕ ΛάρισαςΗ Διεθνής Μέρα Εθελοντισμού στο 2ο ΣΔΕ Λάρισας

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!