Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου 

437943 xristougenna stis poleis600 146372 35492C
banner
milonas 728x90 1

Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου και της  Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Για ακόμη μία χρονιά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει συναυλίες, μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, φεστιβάλ και πολλά δρώμενα. Κάθε μέρα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, στο κέντρο της πόλης και στις γειτονιές,  θα ζωντανεύει το πνεύμα των Χριστουγέννων και οι ατέλειωτες εκπλήξεις θα σκορπίζουν  ψυχαγωγία, χαρά  και διασκέδαση.

Την εβδομάδα, από την Δευτέρα  9 Δεκεμβρίου μέχρι την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου η Διεύθυνση Πολιτισμού προγραμματίζει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

 

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου εγκαινιάζεται στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή». Πέντε φωτογράφοι, τέσσερις θρησκευτικές κοινότητες, τρεις ιερές μέρες, μία πόλη. Πέντε φωτογράφοι αιχμαλώτισαν με το φακό τους και μας παρουσιάζουν μοναδικές εικόνες από την λατρευτική ζωή των κοινοτήτων τους στην Κωνσταντινούπολη. Συμμετέχουν οι Αλμπέρτο Μοδιάνο, Μπέργκε Αραμπιάν, Εμινέ Ουλκερίμ, Μιγκιρντίτς Αρζιμπιάν και ο Νικόλαος Μαγγίνας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την  Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

Την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 στην αίθουσα κινηματογραφικών προβολών του Μεταξουργείου θα πραγματοποιηθεί το διήμερο αφιέρωμα με όλες τις βραβευμένες ταινίες του τελευταίου φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στις 20:30 και στις δύο μέρες του αφιερώματος, ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.   

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019:

Εγκαινιάζεται η έκθεση κεραμικής του Βαγγέλη Πατσέα και του Χρήστου Γιαννακόπουλου στο «Δίαυλο», Σκενδεράνη 11.  Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου και έπειτα από 7 έως 15 Ιανουαρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Την ίδια μέρα στην οδό Κουμουνδούρου με Ερμού, πραγματοποιείται η επόμενη συναυλία  στο πλαίσιο της διοργάνωσης  «Μουσική σκηνή στην πόλη».   Οι «Restart», θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα σε ήχους pop – rock-soul! H συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι δωρεάν.     

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, στην οδό Κουμουνδούρου με Ερμού, πραγματοποιείται η επόμενη συναυλία  στο πλαίσιο της διοργάνωσης  «Μουσική σκηνή στην πόλη».   Η Φιλαρμονική Δήμου Βόλου  θα παρουσιάσει  ένα πλούσιο μουσικό, χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα! Στο τραγούδι η Δέσποινα Σβερώνη και ο Θωμάς Σκοτίδας. H συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα μπορούν να την παρακολουθήσουν όλοι δωρεάν.     

 

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» θα παρουσιαστεί από την ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ η διαδραστική παράσταση για παιδιά «ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Κουτί των Ήχων». Θα δοθούν δύο παραστάσεις στις 12:00 και στις 17:00. Η είσοδος είναι 2 ευρώ.

Την ίδια μέρα,  στο Θέατρο της «Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας», θα παρουσιαστεί από τη Δημοτική Σχολή Χορού το μπαλετικό παραμύθι, «Ονειροταξιδευτής Christmas Edition». Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 20:00.  Η είσοδος είναι 2 ευρώ.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικο εργαστήρι κατασκευής κούκλας για παιδιά, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο του κουκλοθεάτρου μέσα από την κατασκευή και εμψύχωση μιας «χριστουγεννιάτικης»  κούκλας-μάπετ, που μιλάει, χορεύει και τραγουδάει! Δηλώσεις συμμετοχής Δευτέρα- Παρασκευή 15:00-21:00 στο τηλέφωνο 2421091150. 

 

error: Content is protected !!