ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: Δρακόντεια μέτρα από την αστυνομία για την επέτειο Γρηγορόπουλου – Την ίδια ώρα η τελετή φωταγώγησης της πόλης

volo1
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία και στον Βόλο εν όψει της αυριανής επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

KEN 1

Τα μέτρα που έχει λάβει η αστυνομία κλιμακώνονται σταδιακά από χθες και αύριο Παρασκευή θα κορυφωθούν από το πρωί μέχρι και την λήξη όλων των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

 

Οι εντολές από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. προς τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων είναι «καμία ανοχή σε βίαιες ενέργειες και έκτροπα με καταστροφές περιουσιών και παραπομπή στην δικαιοσύνη όποιων τα προκαλέσουν».

 

Οι προβλέψεις των ανώτερων στελεχών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας λένε οτι δεν πρόκειται να σημειωθούν επεισόδια στην πορεία του Βόλου.

Ανησυχία επικρατεί μόνο διότι σε σχεδόν παράλληλο χρόνο και χώρο, πρόκειται να διεξαχθεί η τελετή φωταγώγησης της πόλης. Η εντυπωσιακή εκδήλωση με τη Δέσποινα Βανδή και τον Χρήστο Μάστορα είναι προγραμματισμένη για τις 19.30 στην παραλία της πόλης, ενώ η πορεία για τον Γρηγορόπουλο θα ξεκινήσει στς 18.30 από τον Θόλο του Πανεπιστημίου στην οδό Ιάσονος.

 

Για την αξιολόγηση της κατάστασης και την κατάρτιση των σχεδίων για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, πραγματοποιήθηκε σειρά συσκέψεων στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο ίδιος ο υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε την ΓΑΔΑ προκειμένου να έχει προσωπική άποψη για τα μέτρα και να δώσει κατευθύνσεις.

Για την εφαρμογή των μέτρων θα χρησιμοποιηθούν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που θα παρακολουθούν από κοντά τις πορείες, ενώ σε επιφυλακή θα είναι οι ΟΠΚΕ και η Ομάδα «Δράση».

 

Ταυτόχρονα από την Ασφάλεια επιτηρούνται συγκεκριμένοι χώροι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια.

Σημειώνεται ότι αύριο Παρασκευή λήγει και η προθεσμία που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την λήξη των καταλήψεων κτιρίων, είτε με την απομάκρυνση των καταληψιών, είτε με την μίσθωση των κτιρίων από αυτούς που τα χρησιμοποιούν. Στον Βόλο, μετά την εκκένωση της κατάληψης ΤΕΡΜΙΤΑ με το γκρέμισμα των υπό κατάληψη κτιρίων, παραμένει ενεργή μόνο η Κατάληψη Ματσάγγου στην οδό Παύλου Μελά, πίσω από την πλατεία Πανεπιστημίου. 

error: Content is protected !!