Απελάθηκε ο πρέσβης της Λιβύης

2781850
milonas 728x90 1
728x110


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019, 11:01

Η ελληνική κυβέρνηση έκανε πράξη τις προηγούμενες αποφάσεις της και γνωστοποίησε στον πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα πως είναι persona non grata στη χώρα μας και πως πρέπει να την εγκαταλείψει πάραυτα.

Ο Λίβυος αξιωματούχος είχε ενημερωθεί πως πρέπει να καταθέσει στην ελληνική κυβέρνηση το περιεχόμενο της συμφωνίας Λιβύης-Τουρκίας για τα θαλάσσια σύνορα στην ανατολική Μεσόγειο μέχρι και σήμερα Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Η πρεσβεία της Λιβύης δεν προέβη σε τέτοια ενέργεια και η ελληνική κυβέρνηση απέκτησε το σχέδιο της συμφωνίας από τρίτη πηγή.

Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό πως την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, θα βρίσκεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ Ίσα Γκουαϊντέρ (Agila Saleh Issa Gwaider), κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα.

Η συνάντηση στο Μέγαρο της Βουλής θα διεξαχθεί στον απόηχο της καταψήφισης από τη λιβυκή Βουλή του μνημονίου κατανόησης μεταξύ της κυβέρνησης της Τουρκίας και της κυβέρνησης «εθνικής συμφιλίωσης» της Λιβύης που εδρεύει στην Τρίπολη.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019, 11:13

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!