Γραφείο διασύνδεσης με το Υπουργείο και 5 έργα πρότεινε ο Α. Μπασδάνης στο Αναπτυξιακό συνέδριο

78817127 491964438102789 578133294172864512 n
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο Valis Resort της Αγριάς Βόλου οι εργασίες του τριήμερου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, το οποιο διοργανώνει το Επιμελητήριο Μαγνησίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυσή του.

“Για εμένα προσωπικά είναι ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση να βρίσκομαι σήμερα εδώ και να  ηγούμαι ενός φορέα που τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν αποτελεί τον βασικό φορέα στήριξης της επιχειρηματικότητας” ανέφερε στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος Αριστοτέλης Μπασδάνης, συμπληρώνοντας οτι “το Συνέδριο έρχεται να πραγματοποιηθεί σε μία ιδιαίτερα κομβική και κρίσιμη χρονική περίοδο για την οικονομική και επιχειρηματική ζωή της χώρας μας και του νομού μας, όπου τα πρώτα βήματα εξόδου από την οικονομική ύφεση φαίνεται να κάνουν την εμφάνιση τους. Η βελτίωση του δείκτη εξαγωγών, η μείωση του δείκτη της επίσημα καταγεγραμμένης ανεργίας στα επίπεδα του 2011, η αύξηση του ΑΕΠ σε συνδυασμό με την μείωση του πληθωρισμού καθώς και οι εξαγγελίες για ένα φιλικό προς τον επιχειρηματία φορολογικό περιβάλλον, αποτελούν τις πρώτες ενδείξεις για την επαναφορά του αισθήματος της αισιοδοξίας στους επιχειρηματίες και δημιουργούν για πρώτη φορά πραγματικές ελπίδες για την ανάπτυξη ενός υγιούς επιχειρηματικού μοντέλου ανάπτυξης. Το σημαντικά θετικό ισοζύγιο ως προς τις εγγραφές –  διαγραφές των επιχειρήσεων του νομού μας, κατά την τελευταία διετία αποτελεί μία απόδειξη της αισιοδοξίας που υπάρχει αλλά και της διάθεσης των επιχειρηματιών του νομού μας να αγωνιστούν δυναμικά για ένα καλύτερο μέλλον.”

 

Ο κ. Μπασδάνης, στην έναρξη των εργασιών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, εισηγήθηκε τη λειτουργία Γραφείου διασύνδεσης τοπικής επιχειρηματικότητας με το Υπουργείο Ανάπτυξης για να μη χάνονται ευκαιρίες και από κοινού να υπάρξει σχεδιασμός σε ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα.

Ο κ. Μπασδάνης ζήτησε μάλιστα συσπείρωση των παραγωγικών δυνάμεων για να προωθηθούν λύσεις σε κορυφαία ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

 

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε:

“Προκειμένου να υπάρξει πλήρη στήριξη των επιχειρήσεων, αλλά και να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας στο μέγιστο, πρέπει να συσπειρωθούμε τόσο σε θεσμικό όσο και σε ατομικό επίπεδο και να διεκδικήσουμε σημαντικά έργα υποδομών για την περιοχή μας, που για χρόνια ταλανίζεται από την αποβιομηχάνιση και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, τόσο σε επίπεδο Θεσσαλίας, όσο και πανελλαδικά.

Έργα τα οποία δεν θα αποτελούν βραχυχρόνιες λύσεις στα καθημερινά προβλήματα μας, αλλά έργα «αναπτυξιακά» που θα δημιουργήσουν σημαντικά μελλοντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη και θα δημιουργήσουν τις βάσεις για την βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης του νομού μας βασισμένης στις αρχές τις αειφόρου ανάπτυξης.

Μερικά από αυτά τα έργα, είναι:

  • Η αξιοποίηση του αεροδρομίου
  • Η κατασκευή ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και η χωροθέτηση της μαρίνας
  • Η διασύνδεση του λιμανιού με την ΤΡΕΝΟΣΕ 
  • Η ολοκλήρωση του Περιφερειακού
  • Η ολοκλήρωση της κατασκευής του κόμβου της Λαρίσης – Αθηνών

 

Το Επιμελητήριο μας προς τις παραπάνω κατευθύνσεις, οφείλει να αναδιαρθρώσει τη λειτουργία του, και υλοποιώντας σημαντικές δράσεις και έργα να παράσχει προς τα μέλη του υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η υλοποίηση νέων καινοτόμων έργων που συμμετέχει το Επιμελητήριο μας, όπως το έργο Future.Ecom που αφορά τη στήριξη των B2B πωλήσεων, αλλά και η υλοποίηση από κοινού με τον Δήμο Αλμυρού του έργου «Ανοικτά κέντρα εμπορίου», αποτελούν μόνο την αρχή του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού που έχει ως βασική προτεραιότητα την στήριξη των επιχειρήσεων-μελών σε όλες τις φάσεις της παραγωγικής τους διαδικασίας.” 

Το Αναπτυξιακό Συνέδριο, αποτελεί την απαρχή των δράσεων εορτασμού των 100 χρόνων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, καθότι εντός του 2020 θα ακολουθήσουν σημαντικές εκδηλώσεις που θα έχουν ως σκοπό να παρουσιάσουν το πλούσιο έργο που επιτελείται, αλλά και να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις – μέλη στον αγώνα που καταβάλουν. 

Παρόντες στις εργασίες του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου είναι εκτός από τους επιχειρηματίες και τα μέλη του Επιμελητηρίου, ο Γ.Γ. Τουρισμού Κώστας Λούλης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και οι βουλευτές Μαγνησίας, αλλά και εκπρόσωποι των Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δείτε εικόνες:

error: Content is protected !!