ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κ. Παπανάτσιου: Η ΝΔ δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα, δίνοντας λίγα στους πολλούς και κάνοντας δώρα στους λίγους

large 1479813695 katerina papanatsiou

   Η Βουλευτής Μαγνησίας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κατερίνα Παπανάτσιου, κατά τη συζήτηση του φορολογικού σ/ν της Κυβέρνησης, στην ολομέλεια της Βουλής, τόνισε ότι η ΝΔ, όταν μιλούσε προεκλογικά για ανάπτυξη της οικονομίας ΔΕΝ εννοούσε τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Η μόνη ανάπτυξη που φαίνεται να ενδιαφέρει τη  ΝΔ, είπε η Βουλευτής, είναι αυτή της ακατάσχετης κερδοφορίας της οικονομικής ελίτ, την οποία επάξια εκπροσωπεί. 

KEN 728X100 2

Το μοντέλο οικονομίας που προάγει η Κυβέρνηση, συνέχισε η Βουλευτής, έχει τις ρίζες του στην αποφορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με στόχο την υποτιθέμενη επανεπένδυση στην οικονομία. Η ανάπτυξη που ονειρεύεται η Κυβέρνηση, βασίζεται στο γρήγορο κέρδος, χωρίς κανένα όφελος για την πλειοψηφία των πολιτών. Συνταγή δηλαδή που μας οδήγησε στην κρίση, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η κ. Παπανάτσιου, συνέχισε απευθυνόμενη στον Υπουργό, αναφέροντας ενδεικτικά δέκα παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο, που αφορούν αποκλειστικά το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ τόνισε ότι οι διατάξεις που αφορούν την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, είναι μόλις τέσσερις!

«Για να πούμε την αλήθεια, κ. Υπουργέ, εμάς δεν μας βγαίνει αυτή η ΄δημιουργική΄ αριθμητική, που εξισώνει δεκάδες άρθρα με τέσσερις διατάξεις», ανέφερε η Βουλευτής.

Η κ. Παπανάτσιου, ανέπτυξε την πολιτική που εφάρμοσε η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, η οποία όπως είπε, είχε σχέδιο συγκεκριμένο, το οποίο στάθμιζε τις ανάγκες της κοινωνίας.

Στην αντίπερα όχθη, είπε η Βουλευτής, η ΝΔ προχωρά σε οριζόντιες φοροελαφρύνσεις, χωρίς σχέδιο. Με επενδύσεις από κεφάλαια του εξωτερικού, που δεν θα δηλώνονται και δεν θα φορολογούνται, με απαλλαγές από τον  Ειδικό Φόρο Ακινήτων για τα γυμναστήρια και τα εστιατόρια των εφοπλιστών! 

Κλείνοντας η κ. Παπανάτσιου ανέφερε ότι η παρακαταθήκη της ΝΔ ήταν τ’ άδεια ταμεία που άφησε το 2015. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α όμως, συνέχισε η Βουλευτής, δημιούργησε μία ουσιαστική παρακαταθήκη σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Αυτή την παρακαταθήκη οικειοποιείται σήμερα η ΝΔ, όπου την βολεύει, και όπου δεν βολεύει βέβαια, την απορρίπτει και την αναιρεί, όπως στα κοινωνικά κεκτημένα και τις εργατικές ρυθμίσεις, προσπαθώντας με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της, να ξαναγράψει την ιστορία των τελευταίων 10 ετών της κρίσης, δίνοντας λίγα στους πολλούς και κάνοντας δώρα στους λίγους.

«Δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα», ανέφερε η Βουλευτής, «το 1% της κοινωνίας, με αυτό το νομοσχέδιο, θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία δεν θα αποκομίσει κανένα απολύτως όφελος».

error: Content is protected !!