ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Βόλος τιμά τον Άγιο Νικόλαο: Καρέ – καρέ ο πανηγυρικός εσπερινός σε 40 εικόνες

79602442 2753988967973814 7245880626040012800 o
milonas 728x120

Την μνήμη του Πολιούχου Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού, τίμησε ο Βόλος και η Τοπική μας Εκκλησία σήμερα, με επίκεντρο τον φερώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό. Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Παροναξίας κ. Καλλινίκου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.
Το βράδυ τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία.

Σήμερα, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Παροναξίας κ. Καλλινίκου, Άρτης κ. Καλλινίκου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, ως και του Ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, που τούτες τις μέρες φιλοξενείται στον Ναό, στους δρόμους της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, με κατεύθυνση την παραλία, όπου θα τελεστεί η αρτοκλασία και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό.
Στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός, και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου.

Δείτε εικόνες από τον Πανηγυρικό Εσπερινό:

 

 

Εικόνες: Ηλίας Σακελλάρης

error: Content is protected !!