ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιβεβαιώνει τις συνομιλίες με το Ριάντ ο ΥΠΕΞ του Κατάρ

2782462
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019, 01:10

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλαρχμάν αλ Θάνι δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ντόχα πραγματοποίησε πρόσφατα συνομιλίες με το Ριάντ στην πρώτη επίσημη επιβεβαίωση των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών, που μπορεί να τερματίσει την διπλωματική κρίση μεταξύ του μικρού εμιράτου και των χωρών του Κόλπου που ξέσπασε πριν από σχεδόν δυόμιση χρόνια.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, ίσως ξεφύγαμε από το αδιέξοδο και σημειώσαμε πρόοδο, πραγματοποιώντας συνομιλίες …μεταξύ ημών και της Σαουδικής Αραβίας συγκεκριμένα», τόνισε ο ΥΠΕΞ του Κατάρ.

«Ελπίζουμε πως αυτές οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε κάποια πρόοδο και σε ένα σημείο από όπου θα μπορούμε να δούμε το τέλος της κρίσης», τόνισε από τη Ρώμη όπου παρευρίσκεται σε συνέδριο εξωτερικής πολιτικής.

Ο αλ Θάνι ευχαρίστησε τον εμίρη του Κουβέιτ σεΐχη Σαμπάχ αλ Αχμάντ αν Σαμπάχ για τον μεσολαβητικό ρόλο που διαδραμάτισε.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Άγκυρα διέκοψαν τις διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις με το Κατάρ τον Ιούνιο του 2017, κατηγορώντας την Ντόχα για στήριξη της τρομοκρατίας.

Το μικρό εμιράτο αρνείται την κατηγορία και ισχυρίζεται ότι οι γειτονικές του χώρες επιδιώκουν να περιορίσουν την εθνική κυριαρχία του.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019, 01:12

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!