Κέλλας για πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Μόνο στο δεξιό χώρο υπάρχουν πρόσωπα ευρείας αποδοχής»

ε
stergiou
fotou
728x110 3

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα στην παράταξή μας με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Όσον αφορά στους υποψήφιους μνηστήρες για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, εκτιμώ πως μόνο στο δεξιό χώρο υπάρχουν πρόσωπα ευρείας αποδοχής. Σχετικά με το μεταναστευτικό πρόβλημα, υπενθυμίζω πως αυτό έπαψε να είναι ελληνικό, αλλά έγινε ευρωπαϊκό και διεθνές. Έχουμε ζητήσει αλλαγή της συνθήκης του Δουβλίνου και επίκειται η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, για να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές».

Αυτά υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό (ASTRA, εκπομπή Politics με τον Αντρέα Γιουρμετάκη), σχολιάζοντας την τρέχουσα επικαιρότητα.

Ελληνοτουρκικά: Οι εντάσεις που δημιουργεί η Τουρκία δεν είναι σημερινές, αλλά χρόνιες και φαίνεται να έχει επιλέξει να ασκεί μια πολιτική ισχύος και όχι νομιμότητας σε σχέση με την Ελλάδα. Στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τ. Ερντογάν, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι …διαφωνούν. Πρέπει όμως να σημειώσω πως αυτή τη φορά η ελληνική πλευρά ήταν καλά προετοιμασμένη και δεν επαναλήφθηκαν τα λάθη του παρελθόντος, όταν δύο φορές ο τότε πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας επέτρεψε στον Τούρκο πρόεδρο να προκαλεί με τις δηλώσεις του.

Η πολιτική της Τουρκίας βασίζεται σε ανύπαρκτες συμφωνίες, όπως αυτή με τη Λιβύη, αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει έτερος συναλλασσόμενος. Η χώρα μας θα αντιδράσει σθεναρά εάν η Τουρκία προχωρήσει σε εργασίες με γεωτρύπανο στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου.

Μεταναστευτικό: Παλιότερα, όταν κάποιος που εισέρχονταν παράνομα στη χώρα μας έκανε αίτηση ασύλου, περνούσε ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι να εξεταστεί αυτή και στο διάστημα αυτό προχωρούσε στο εσωτερικό της χώρας,  χωρίς να γνωρίζουμε πού βρίσκεται. Εμείς αλλάξαμε τη νομοθεσία και μέσα σε ένα μήνα η αίτησή τους θα εξετάζεται. Αυτοί που έχουν μεταναστευτικό προφίλ θα οδηγούνται σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα (ήδη δημιουργούμε τέσσερα κλειστά κέντρα στα νησιά), ενώ θα υπάρξουν και επαναπροωθήσεις. Επίσης πολύ σωστά εφαρμόζουμε μία ιδιαίτερη πολιτική για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Αυτό που φοβάται δικαιολογημένα ο κόσμος είναι η αλλοίωση του πληθυσμού. Αν συνεχιστούν με αυτούς τους ρυθμούς οι μεταναστευτικές ροές και μεταφέρονται κατά εκατοντάδες, οι μετανάστες σε μικρά χωριά όπως για παράδειγμα στην περιοχή μας είναι η Καρίτσα και η Σωτηρίτσα, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Οι ευρωπαίοι έχουν αναγνωρίσει το σημαντικό ρόλο, που επιτελεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση η χώρα μας

Πλέον δεν μιλάμε για προσφυγικό αλλά για μεταναστευτικό.

Η Νέα Δημοκρατία τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Έχουμε αυξήσει τους ελέγχους σε θάλασσα και ξηρά, δεν είμαστε πλέον «ξέφραγο αμπέλι». Το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό και διεθνές. Έχουμε ζητήσει αλλαγή της συνθήκης του Δουβλίνου και επίκειται η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, για να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές. Πράγματι, κάποιες ευρωπαϊκές χώρες δεν δέχονται μετανάστες, αλλά την ίδια στιγμή ζητούν επιπλέον κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό θα εκμεταλλευτεί η Ελλάδα για να διαπραγματευτεί αλλαγή των συνθηκών

Ομιλία Αντ. Σαμαρά: Ο κ. Σαμαράς στο συνέδριο δεν είπε κάτι καινούργιο, αλλά παραμένει σταθερός στις πολιτικές του απόψεις.

Η διαφορά φιλοσοφίας με τον ΣΥΡΙΖΑ: Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό. Με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έπαψε να υφίσταται. Τα τελευταία 10-15 χρόνια, η τάση σε όλη την Ευρώπη είναι προς “τα δεξιά”. Η προηγούμενη κυβέρνηση εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, με λαϊκισμούς και αύξησαν τη φορολογία, τον ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ, την προκαταβολή φόρου. Έπρεπε να επιστρέψουμε, για να αποκαταστήσουμε τη μεσαία τάξη και να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους, που επλήγησαν από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας:

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Όσον αφορά στους υποψήφιους μνηστήρες για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, μόνο στο δεξιό χώρο υπάρχουν πρόσωπα ευρείας αποδοχής.

Με την ευκαιρία να θυμίσω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αξιοποίησε την προεδρική εκλογή για να πάει σε εκλογές, το ίδιο και ο Αλέξης Τσίπρας. Με την πρόσφατη Συνταγματική Αναθεώρηση πετύχαμε -με αυξημένη πλειοψηφία- να απεμπλακεί η προεδρική εκλογή από τις κάλπες, καθώς ο Πρόεδρος Δημοκρατίας θα εκλέγεται και με την πέμπτη ψηφοφορία στη Βουλή.

Πηγή: onlarissa.gr

728X100 3
error: Content is protected !!