Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται βαρύ κύμα κακοκαιρίας σε Μαγνησία και Λάρισα – Κατολισθήσεις στο Πήλιο [χάρτης]

kairos kakokairia
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Έντονες βροχές,τοπικές καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένονται σήμερα και στη Μαγνησία σύμφωνα με την πρόγνωση του ερασιτέχνη μετεωρολόγου Π. Αρχοντή από την Τρίτη το μεσημέρι έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης.

KEN 2

Τα φαινόμενα σε κάποιες περιοχές της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά απο τις 21:00 της Τρίτης έως τις 21:00 της Τετάρτης θα σημειωθούν ισχυρές βροχές πρώτα στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και σταδιακά στην υπόλοιπη περιφέρεια.

Οι περιοχές που φαίνεται να δέχονται τα πιό έντονα φαινόμενα που πολύ πιθανόν να σημειωθούν πλημμύρες και κατολισθήσεις είναι:

  • ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
  • ΑΓΙΑ
  • ΚΙΣΣΑΒΟΣ
  • ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ
  • ΠΗΛΙΟ
  • ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ

Στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας δηλαδή σε Αγιά, παράλια Λάρισας και Μαγνησίας αναμένονται πάνω απο 100-120 τόνοι νερού το στρέμμα ενώ στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα πάνω απο 30-50 τόνοι νερού το στρέμμα. Στις ορεινές περιοχές πάνω απο τα 1.500μ αναμένονται 30-50 εκατοστά φρέσκου χιονιού.

Επίσης μεγάλη προσοχή στους ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ σε Σποράδες και στα παράλια τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας.

Τέλος οι κάτοικοι των περιοχών που τονίζεται οτι θα δεχθούν μεγάλα ύψη βροχής καλούνται να παρουν μέτρα προφύλαξης και να ΜΗΝ μετακινούνται εάν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.

Δείτε τον χάρτη:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

error: Content is protected !!