ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πυρκαγιά σε χημικό εργοστάσιο στην Καταλονία

2784812
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 13:08

Οι αρχές της Καταλονίας προχώρησαν στην εκκένωση της περιοχής Μοντόρνες ντελ Βάγες που βρίσκεται λίγο πιο έξω από τη Βαρκελώνη, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε χημικό εργοστάσιο βιομηχανικής ανακύκλωσης. 

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως 28 πληρώματα έχουν σταλεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο του ομίλου Grupo Ditecsa.

Η αστυνομία συμβούλευσε τους ανθρώπους στην περιοχή να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους για να μην εισπνέουν τις αναθυμιάσεις από την πυρκαγιά και απομάκρυναν όσους βρίσκονταν σε ακτίνα 500 μέτρων από το εργοστάσιο, το οποίο ανακυκλώνει βιομηχανικούς διαλύτες.

Έξι ιατρικά πληρώματα πρώτων βοηθειών εστάλησαν στο σημείο, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της περιφερειακής κυβέρνησης.

Η υπηρεσία πρόσθεσε πως δεν είναι σαφές τι ακριβώς καίγεται στο εργοστάσιο, όμως έχει ενεργοποιήσει το σχέδιο της περιφέρειας για την αντιμετώπιση χημικής έκτακτης ανάγκης.

Εικόνες που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό της καταλανικής πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Twitter εικονίζουν το εργοστάσιο να έχει παραδοθεί στη φωτιά και πυκνά σύννεφα μαύρου καπνού να κρύβουν τον ουρανό.

Προς το παρόν, ο όμιλος Grupo Ditecsa δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 13:08

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!