Αυτοί είναι οι υποψήφιοι και οι θέσεις της «Παράταξης Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων – Επαγγελματιών – Συνεργαζόμενες Δυνάμεις»

ΝΑΤΣΙΟΣ Copy
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Η «Παράταξη Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων – Επαγγελματιών – Συνεργαζόμενες Δυνάμεις» είναι παρούσα και στις εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου 2019, του επιστημονικού μας φορέα , του Ο.Ε.Ε για την ανάδειξη της νέας Κ.Δ. και των Τ.Δ. στα Π.Τ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Οικονομολόγων που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι στις εκλογές του  Ο.Ε.Ε. με την Παράταξή είναι Λογιστές – Φοροτεχνικοί και με την συμπαράταξη αξιόλογων εκπροσώπων συναφών επαγγελματικών κλάδων, δεσμεύονται να αφιερώσουν σημαντικό μέρος του προσωπικού τους χρόνου για το ΚΟΙΝΟ συμφέρον.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις της και απευθυνόμενη προς τους οικονομολόγους, η παράταξη σημειώνει τα εξής:

Συνάδελφε επικοινωνούμε μαζί σου, για να μοιραστούμε κάτω από τις ίδιες αγωνίες και κοινά προβλήματα, τις θέσεις μας και να τονίσουμε τις διαφορές που έχουν με τις θέσεις των άλλων παρατάξεων ζητώντας να αφιερώσεις λίγο από τον αναντικατάστατο χρόνο σου.

Γιατί:

Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε ούτε «διαχειριστές» ούτε «νομείς» εξουσίας ούτε βλέπουμε την ψήφο των Συναδέλφων σαν στήριγμα για την κομματική μας ή επαγγελματική ανέλιξη.

Είναι ανάγκη να υπενθυμίσουμε αλλά και να τονίσουμε :

 • ότι με βάση τον ιδρυτικό Νόμο το Ο.Ε.Ε. αποτελεί το θεσμοθετημένο οικονομικό σύμβουλο της Πολιτείας , ενώ παράλληλα είναι ο φορέας έκφρασης των Μελών του.
 • ο αριθμός των Μελών του Ο.Ε.Ε. με δικαίωμα ψήφου στις 15/12 ανέρχεται, σήμερα, σε 41.050 και από αυτούς κάτοχοι Αδείας Λογιστή – Φοροτεχνικού είναι οι 23.215 (56,55%) και αυτό εξηγεί το ενδιαφέρον για τον Κλάδο στις παραμονές των εκλογών.
 • Είναι πλέον αποδεκτό από τους Συναδέλφους ότι κάθε δράση μας στοχεύει μόνον το συμφέρον του Κλάδου, τη βιωσιμότητα του, την αξιοπιστία και επιστημονική αναβάθμιση, ώστε το Επάγγελμα μας να χαίρει του σεβασμού και υπόληψης που του ταιριάζει καθώς ανήκει στην πρώτη γραμμή των Επαγγελμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα του δημοσίου και των πελατών μας καθώς από τα γραφεία μας εξυπηρετείται περισσότερο του 90% των πάσης φύσεως υποχρεώσεων των φορολογούμενων.
 • Η Παράταξή μας ήταν και παραμένει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από κομματικές υποδείξεις, δεσμεύσεις και κατευθύνσεις [ο καθένας μας ψήφησε το κόμμα της επιλογής του στις  7η Ιουλίου 2019],  και τώρα ΟΛΟΙ οι Υποψήφιοί της είναι ΜΟΝΟΝ Συνάδελφοι  Οικονομολόγοι αποδεχόμενοι το βαθύτερο νόημα του μόνιμου συνθήματος της Παράταξης:

2.- Εμείς μπορούμε και κοιτάζουμε  στα μάτια, τον Συνάδελφο Οικονομολόγο και κυρίως τον Λογιστή – Φοροτεχνικό.

 • Με την έως τώρα δράση των Μελών της Π.Ο.Φ.Ε.-Ε.-Συνεργαζόμενες Δυνάμεις, είμαστε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ κοντά στον Συνάδελφο και όχι μόνον 3 μήνες πριν τις εκλογές
 • Η δράση μας ήταν διττή :

Αφενός με την μαζική συμμετοχή μας,  σε όλες τις κινητοποιήσεις του Λογιστικού Κλάδου και αφετέρου  στο Οικονομικό Επιμελητήριο, με την αξιοποίηση της δύναμης, που μας δώσατε στις προηγούμενες εκλογές του Ο.Ε.Ε .

 • Στη Βουλή υποστηρίξαμε ακόμα μία φορά και στις 29/11/2019 το Επάγγελμά του Λογιστή-Φοροτεχνικού μέσα από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και στο άρθρο για τον έλεγχο των ηλεκτρονικών βιβλίων που θα μπουν το 2020 σε εφαρμογή, ενώ η ΜΗ εκπροσώπηση του Ο.Ε.Ε. στην αρμόδια επιτροπή Βουλής δείχνει ποιο είναι οι πραγματικές δυνατότητες του σημερινού Προέδρου της Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε. .
 • Ενώ και πριν λίγα χρόνια, στη συζήτηση του νόμου  4308/2014 για τα ΕΛΠ, κατοχυρώσαμε το μέλλον όλων των Οικονομολόγων δίνοντας επαγγελματική διέξοδο στους νέους – κυρίως – Πτυχιούχους, με τις παρεμβάσεις μας και με την τροπολογία «οι οικονομικές καταστάσεις κάθε οντότητας να  υπογράφονται από τον κατά νόμο υπεύθυνο λογιστή- φοροτεχνικο για τη σύνταξη αυτών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία». Αυτή την υπεύθυνη ιστορική στιγμή δεν τόλμησε και δεν θα τολμήσει να ιδιοποιηθεί καμία άλλη παράταξη.
 • Μετατρέψαμε μέσα στην Βουλή την ποινική διάταξη που όριζε ρητά τον Λογιστή – φοροτεχνικό στην γενική διατύπωση των ευθυνών και συνέργειας όταν σε άγνοια του υπογράφει ανακριβή δήλωση.
 • Συμβάλλαμε τα μέγιστα στο να γίνει ο Κώδικας Δεοντολογίας των Λογιστών-Φοροτεχνικών και να γίνουν οι τροποποιήσεις που απαιτούντο και να προωθηθεί σε Π.Δ.
 • Συμβάλλαμε και συμβάλλουμε με τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας στην δημιουργία του θεσμικού πλαισίου των Ηλεκτρονικών Βιβλίων και στην ομαλή και χωρίς προβλήματα εφαρμογής των.
 • Συμβάλλαμε στην τελευταία τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας να μπουν και οι ελάχιστες αμοιβές που τόσα χρόνια διεκδικούμε.

3.- Οι  ΕΚΛΟΓΕΣ του Ο.Ε.Ε. την ΚΥΡΙΑΚΗ 15/12/2019 [από 8.00-18.00]

Πρώτα το Επάγγελμά μας

Δώστε την «Πρώτη Θέση» στο Επάγγελμά μας και στο Μέλλον των Οικονομολόγων

Αντιμέτωποι καθημερινά με τα αλλεπάλληλα προβλήματα που δημιουργούνται στο εσωτερικό της αγοράς, δραστηριοποιούμενοι σε ένα περιβάλλον αρκετά απαιτητικό και συνεχώς εξελισσόμενο, αποτελούμε την δύναμη στην πλειοψηφία των ενεργών Οικονομολόγων (Λογιστές – Φοροτεχνικοί κ.λ.π.) και των ανθρώπων που μάχονται για να φέρουν στη επιφάνεια τα θετικά αποτελέσματα και να παρουσιάσουν τις ευκαιρίες που δίνονται σε κάθε έναν από εμάς.

Αποτελούμε μία Παράταξη που φέρει το βάρος της ευθύνης για την ομαλή λειτουργία τόσο του επιχειρηματικού κόσμου όσο και των κρατικών Υπηρεσιών, καθώς χτίζουμε καθημερινά τις γέφυρες διασύνδεσης αυτών των δύο τεράστιων πυλώνων, με στόχο ένα υγιές επιστημονικό, εργασιακό και επιχειρηματικό περιβάλλον.

Οι κυριότερες θέσεις μας

 • Κατοχύρωση και διεύρυνση των Δικαιωμάτων μας

Διεκδικούμε την άμεση κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων του επαγγέλματος του Λογιστή – Οικονομολόγου, ενεργοποιώντας τις διατάξεις για την απόκτηση ηλεκτρονικής υπογραφής (διασφάλιση της υπογραφής από τον κατά νόμο πιστοποιημένο Λογιστή– Φοροτεχνικό, χωρίς όρια «Κύκλου Εργασιών»), η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στην θεσμοθέτηση και νομιμοποίηση κάθε ενέργειας των εγκεκριμένων κατόχων της.

Η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας νομικών και φυσικών προσώπων – έντυπου Ε3 από εξουσιοδοτημένο Λογιστή, χωρίς όριο αποστολής του εντύπου (δηλαδή από μηδενική βάση) σε οποιαδήποτε μορφή επιχείρησης.

 • Ο ρόλος μας στην «ψηφιοποίηση» – «Καμιά Εργασία» χωρίς αμοιβή.

Είμαστε υπέρμαχοι στην πλήρη εφαρμογή όλων των δραστηριοτήτων τόσο εντός της επιχειρηματικής κοινότητας όσο και στις δραστηριότητες του Ο.Ε.Ε. με ηλεκτρονικά μέσα.

Βασική όμως προϋπόθεση για την «ψηφιοποίηση» είναι η αναγνώριση του ρόλου και της πρόσθετης εργασίας των Λογιστών-Φοροτεχνικών. Αυτό απαιτεί καταρχήν αναγνώρισή από το Κράτος και από την Επιχειρηματική Κοινότητα.

Σε κάθε νέα «πλατφόρμα» που προσθέτει το Κράτος ή οι Φορείς, από την στιγμή που δεν καταπολεμά τη γραφειοκρατία, πρέπει να αμείβεται. (π.χ «Νωπά και Ευαλλοίωτα Προϊόντα», «Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων», «Υποβολή Ισολογισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος», κ.λ.π.)

 • Ενεργητική και ουσιαστική συμμετοχή στην διαμόρφωση των φορολογικών νόμων.

Να συμμετέχουμε ενεργά στις νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στον κλάδο, έτσι ώστε να επισημαίνει τα σημαντικά ζητήματα τα οποία χρήζουν αλλαγής και συμμόρφωσης.

Να εκλείψουν οι ασάφειες και οι αδυναμίες των αποφάσεων και των εγκυκλίων που εκδίδονται από τις Φορολογικές Αρχές. Εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κώδικα Φορολογουμένων.

Δημιουργία μίας εξειδικευμένης ομάδας Λογιστών και Ορκωτών Ελεγκτών, η οποία σε συνεργασία με το Προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του Υπουργείου Οικονομικών θα αναλύει κάθε φορολογική  διάταξη προς ψήφιση, προλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο τυχόν παραλείψεις. Είναι απαράδεκτο να μην έχει προτάσεις το Ο.Ε.Ε.

 • Περιορισμός και εξορθολογισμός των προστίμων και ιδιαίτερα αυτών που αφορούν τους Λογιστές.

Καθώς προστίθενται νέες υποχρεώσεις και αρκετές φορές τα ηλεκτρονικά συστήματα είναι εκτός λειτουργίας, η χρονική πίεση είναι τεράστια με αποτέλεσμα την υπέρβαση των προθεσμιών.

5) Απόλυτη ανταποδοτικότητα των εισφορών των Λογιστών-Φοροτεχνικών, στο Ο.Ε.Ε

Να υπάρχει απόλυτη ανταποδοτικότητα των εισφορών των Λογιστών-Φοροτεχνικών, σε σχέση με τις υπηρεσίες που λαμβάνουν από το Ο.Ε.Ε. Σήμερα «λαμβάνουμε» μονοψήφιο ποσοστό

6) Κώδικας Δεοντολογίας

Άμεση τροποποίηση του κώδικα δεοντολογίας των Λογιστών για την προάσπιση και των διαδικασιών & την διασφάλιση λειτουργικών ζητημάτων και αλλαγή του ΠΔ 430/1998.

7) «Λογιστικά Γραφεία», μόνο από Λογιστές

Αντιμετώπιση του παράνομου φαινομένου, όπου μετά την κατάργηση διοικητικών εγκυκλίων που είχαν δοθεί στις Δ.Ο.Υ., ανοίγουν λογιστικά γραφεία και κάνουν έναρξη νομικά ή φυσικά πρόσωπα χωρίς να προσκομίζουν την επαγγελματική ταυτότητα από το Ο.Ε.Ε.

8) Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Δημιουργία μίας ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης, για κάθε ενεργό Μέλος, που θα απαρτίζεται από ηλεκτρονικά συγγράμματα και την απαραίτητη νομοθεσία, πάντα σε συνεργασία με τα οικονομικά Πανεπιστήμια της χώρας.

9) Ουσιαστική τήρηση των « Ασυμβιβάστων »

Ασυμβίβαστο μεταξύ του διπλού ρόλου λογιστή – ελεγκτή (δηλ. ουσιαστική εφαρμογή των «κανόνων δεοντολογίας», που ισχύουν – ασυμβίβαστο του ελεγχόμενου με τον ελεγκτή), γεγονός που δημιουργείται από τις μεγάλες εταιρείες .

10) Εγγραφή των πτυχιούχων των Α.Τ.Ε.Ι (Οικονομικών Σχολών) στο Ο.Ε.Ε.

Για να είναι ο Κλάδος των Λογιστών, δυνατός μέσα στο Οικονομικό Επιμελητήριο καθώς σε 4 χρόνια όλοι οι απόφοιτοι των Οικονομικών Σχολών θα είναι εν δυνάμει Μέλη του ΟΕΕ.

11) Αξιοκρατική αξιολόγηση

Αξιοκρατική αξιολόγηση των Οικονομολόγων του Δημοσίου για την κάλυψη των θέσεων των προϊσταμένων και των διευθυντών στις Οικονομικές Υπηρεσίες.

Στις 15/12/2019, ψηφίζουμε για την Ισχυροποίηση του Επαγγέλματος μας

Και μην ξεχνάμε ότι η επιλογή Κομμάτων έγινε πολύ πρόσφατα.

Γίνε ΕΣΥ ο μοχλός που θα ανατρέψει τους «διαχειριστές» του Φορέα μας

Τι πρέπει να σκεφτείς ειδικά σε αυτές τις εκλογές ;

Στις 15/12 έχεις ένα δικαίωμα που ασκούσες κάθε 3 χρόνια και κάποιοι «νομείς της εξουσίας» αποφάσισαν και το έκαναν κάθε 4 χρόνια. Μπορείς να στηρίξεις Συναδέλφους σε κάποια κομματική παράταξη αλλά αξιολόγησε πρόσωπα, μέχρι σήμερα ενέργειες, πάγιες θέσεις και προτάσεις για το αύριο. Μην στηρίξεις το μέλλον ΣΟΥ σε κομματικές εντολές και προεκλογικά χαμόγελα και χειραψίες.

Είναι εύλογη η αγωνία μας για τις εξελίξεις που διαδραματίζονται νομοθετικά, θεσμικά και διοικητικά στο Επάγγελμα του Λογιστή -Φοροτεχνικού τα τελευταία χρόνια, σε σχέση με την συνολική διαχείριση των εξελίξεων αυτών από την πλειοψηφία της Κεντρικής Διοίκησης του Ο.Ε.Ε. που πολύ συχνά κωφεύει στις επισημάνσεις μας για αδράνεια από την πλευρά της.

Θα εμπιστευθείς και άλλο την τύχη του Επαγγέλματος σου σε ανθρώπους που δεν λειτουργούν με το ΕΜΕΙΣ αλλά με το ΕΓΩ και τις κομματικές υποδείξεις,  πληρώνοντας από το υστέρημά σου την  αναποτελεσματική θεσμική του εποπτεία, από τον φορέα μας, χωρίς να μπορείς να αποφασίζεις μέσω των ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ εκπροσώπων για ότι ΜΑΣ αφορά;

Στην «Π.Ο.Φ.Ε. – Ε. – Συνεργαζόμενες Δυνάμεις» θα βρεις Συναδέλφους που αγωνίζονται καθημερινά δίπλα σου για τα συμφέροντά σου και οι μόνοι που αντιδράσαμε στην αύξηση των χρεώσεων στους Λογιστές – Φοροτεχνικούς & τις Εταιρίες όταν είναι όλοι κάτοχοι Αδείας”.

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι και οι θέσεις της «Παράταξης Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων – Επαγγελματιών - Συνεργαζόμενες Δυνάμεις»Αυτοί είναι οι υποψήφιοι και οι θέσεις της «Παράταξης Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων – Επαγγελματιών - Συνεργαζόμενες Δυνάμεις»Αυτοί είναι οι υποψήφιοι και οι θέσεις της «Παράταξης Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων – Επαγγελματιών - Συνεργαζόμενες Δυνάμεις»Αυτοί είναι οι υποψήφιοι και οι θέσεις της «Παράταξης Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων – Επαγγελματιών - Συνεργαζόμενες Δυνάμεις»Αυτοί είναι οι υποψήφιοι και οι θέσεις της «Παράταξης Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων – Επαγγελματιών - Συνεργαζόμενες Δυνάμεις»Αυτοί είναι οι υποψήφιοι και οι θέσεις της «Παράταξης Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων – Επαγγελματιών - Συνεργαζόμενες Δυνάμεις»Αυτοί είναι οι υποψήφιοι και οι θέσεις της «Παράταξης Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων – Επαγγελματιών - Συνεργαζόμενες Δυνάμεις»Αυτοί είναι οι υποψήφιοι και οι θέσεις της «Παράταξης Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων – Επαγγελματιών - Συνεργαζόμενες Δυνάμεις»

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!