ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αφγανιστάν: Αεροπορικές επιθέσεις εναντίον Ταλιμπάν

2785387


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, 13:32

Σκοτώθηκαν τα μέλη των Ταλιμπάν που επιτέθηκαν χθες στη μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν και παρέμεναν κλεισμένα σε γειτονικό κτήριο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της νατοϊκής αποστολής στη χώρα Resolute Support.

Με τις αεροπορικές αυτές επιδρομές τερματίστηκε η επίθεση των Ταλιμπάν που ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης και διήρκησε 14 ώρες, όταν δύο μαχητές πυροδότησαν οχήματα γεμάτα με εκρηκτικά στη νότια πύλη της βάσης και πέντε άλλοι άνοιξαν πυρ. Κάποιοι από τους Ταλιμπάν είχαν κλειστεί σε υπό κατασκευή νοσοκομείο δίπλα από το στρατόπεδο.

Βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν χθες στο στρατόπεδο Μπαγκράμ, βόρεια της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άμαχοι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 70, μια επίθεση που ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τα σχέδια επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των ΗΠΑ και των Ταλιμπάν.

«Αρχικά ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω στον τοίχο της αμερικανικής βάσης», δήλωσε ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν. «Στη συνέχεια αρκετοί μουτζαχεντίν εξοπλισμένοι με ελαφρά και βαρέα όπλα κατάφεραν να πλήξουν τις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής».

Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν από την επίθεση, ανακοίνωσε το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, 13:33

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!