ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δράσεις της Δομής Γιάννουλης του Κ.Κ.Π.Π. Θεσσαλίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

2 20 780x405
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Από τη Δομή Γιάννουλης του Παραρτήματος Α.μεΑ. «Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ»  του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα δικαιώματα  των Ατόμων με Αναπηρία, υλοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

-Συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  Erasmus+ KA2  «FixSmallArt» :  Inclusive Art for Disable People and Mentally το οποίο υλοποιεί το Ι.Ψ.Α. Στόχος του προγράμματος είναι η προσωπική και κοινωνική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων εκπαιδευομένων της  Δομής  μέσω της τέχνης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Δράσεις της Δομής Γιάννουλης του Κ.Κ.Π.Π. Θεσσαλίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες

–  Το  πρόγραμμα   «Ενημέρωση- Ευαισθητοποίηση πολιτών  για τα Άτομα με Αναπηρία»   εφαρμόστηκε στο Τμήμα  Εθελοντών των Εργαστηρίων Ζωής του Κέντρου Πρόληψης του Ο.ΚΑ.ΝΑ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μέσα από παιχνίδια και βιωματικές ασκήσεις βοηθά τους συμμετέχοντες να  κατανοήσουν τις καθημερινές δυσκολίες των ατόμων με αναπηρίες  και ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα της έκφρασης για θέματα που σχετίζονται με το μήνυμα της ημέρας.

– Τη Δομή επισκέφτηκαν μαθητές σχολείων σχολεία και εκπαιδευτικούς φορείς προκειμένου  να γνωρίσουν από κοντά το σκοπό, το έργο και τους εκπαιδευόμενους της Δομής.

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 1
error: Content is protected !!