ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διεύρυνση των δικαιούχων του Κοινωνικού Μερίσματος σε ΑμεΑ ζητά ο «Ιππόκαμπος»

10years
stergiou
fotou
728x110 3

Το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της, για τον αποκλεισμό πολλών βαριά κινητικά αναπήρων, από την παροχή του Κοινωνικού Μερίσματος.Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του, αναφέρουν:

Παρότι θεωρούμε πολύ θετικό το μέτρο της ενίσχυσης οικογενειών που έχουν μέλη με αναπηρία, πιστεύουμε ότι την ίδια ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης έχουν και μεμονωμένα άτομα με βαριά κινητική αναπηρία ή άτομα που είναι τα ίδια βαριά κινητικά ανάπηρα ως γονείς σε οικογένεια με ή χωρίς παιδιά.

728X100 3

Όπως γνωρίζετε οι βαριά κινητικά ανάπηροι, επλήγησαν πολλαπλώς τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς, να διαβιούν στα όρια της φτώχειας ή και κάτω από αυτά.

Θεωρούμε ότι είναι άδικο να αποκλείονται από το σημαντικό οικονομικό βοήθημα του Κοινωνικού Μερίσματος, λόγω του ότι:

– είτε είναι οι ίδιοι βαριά κινητικά ανάπηροι με ή χωρίς οικογένεια,

– είτε είναι βαριά κινητικά ανάπηροι μόνοι τους πλέον στη ζωή, άγαμοι και χωρίς γονείς,

– είτε γιατί έχουν πατρική οικογένεια, αλλά η ηλικία τους υπερβαίνει τα 24 έτη, κριτήριο που ατυχέστατα τέθηκε ως όριο για τους εν λόγω δικαιούχους.

Για το Σωματείο αυτό αποτελεί απαράδεκτη διάκριση και πραγματικά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πώς τέθηκε ως κριτήριο.

Δυστυχώς η βαριά αναπηρία δεν τελειώνει στα 24 έτη , μακάρι να συνέβαινε.

Το κοινωνικό μέρισμα πρέπει να δοθεί σε όλα τα άτομα με βαριά κινητική αναπηρία, που αποτελούν την πλέον ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού, την κοινωνική ομάδα που έχει χτυπηθεί πιο σκληρά από την οικονομική κρίση, τα άτομα που αντιμετωπίζουν φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια, στίγμα, κοινωνικό αποκλεισμό και ρατσισμό σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

error: Content is protected !!