Η “Λαρισαίων Κοινόν” για τον προϋπολογισμό του δήμου Λαρισαίων

logo larisaiwn koinon 780x405
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» δήλωσε για τον προϋπολογισμό του Δήμου Λαρισαίων για το έτος 2020: “Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο όνομα της «κυβερνησιμότητας» προχώρησε το καλοκαίρι του 2019 στην ψήφιση νόμου που ανέτρεψε τους συσχετισμούς που είχαν διαμορφωθεί στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια ως αποτέλεσμα της απλής αναλογικής που ίσχυσε στις δημοτικές εκλογές.

Αφαίρεσαν από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια τον κυρίαρχο ρόλο τους και μετέφεραν τις αρμοδιότητες τους είτε σε ήσσονος πολιτικής βαρύτητας και κοινωνικής νομιμοποίησης (οικονομική επιτροπή και επιτροπή ποιότητας ζωής) είτε σε μονοπρόσωπα όργανα (δήμαρχος και περιφερειάρχης). Προέβησαν σε εμφανώς αντισυνταγματικού χαρακτήρα πρακτικές. Προσπαθούν επιπλέον να στερήσουν πόρους από την χρηματοδότηση των Δήμων. Παράλληλα, διαφαίνεται μία προσπάθεια απαξίωσης του Δήμου Λαρισαίων με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις συμπεριφορές των κ Χρυσοχοΐδη για το μεταναστευτικό, του κ, Θεοδωρικάκου αλλά και της κας. Κεραμέως που στην σημερινή της επίσκεψη στην πόλη μας δεν καταδέχτηκε να συναντήσει κανένα θεσμικό παράγοντα του Δήμου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εκφράσαμε την πρόθεσή μας να καταθέσουμε συγκεκριμένες, εφαρμόσιμες και κοστολογημένες προτάσεις που θα αναδείξουν την αυθεντική ταυτότητα της Λάρισας και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της πόλης. Ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» κ. Κώστας Βαϊούλης τόνισε πως έχει σοβαρές ενστάσεις σχετικά με το σχέδιο ΣΒΑΚ, προσθέτοντας πως θα περιμένει την πλήρη ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για να τις εκφράσει. Παράλληλα, για την παντελή απαξίωση των ΤΕΙ -κατ’ ευφημισμόν αναβαθμισμένο «Πανεπιστήμιο», δήλωσε πως αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη της πόλης και τόνισε  πως η χώρα αλλά και η Λάρισα χρειάζονται ανώτατη τεχνολογική εκπαίδευση και όχι απλά αθρόα παραγωγή άνεργων πτυχιούχων. Στην ψηφοφορία ψήφισε «λευκό».

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!