Τα μικρά μυστικά της Λάρισας αποκαλύφθηκαν στην παρουσίαση του νέου βιβλίο του Νίκου Βατόπουλου στο Χατζηγιάννειο (φωτο)

DSC 0637 vatopoulos 780x405
stergiou
fotou
728x110 3

Το βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου και συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου «Όπου και να ταξιδέψω» παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Σε αυτό ο συγγραφέας του επιχειρεί μια αποτύπωση του αστικού χώρου στην Ελλάδα μέσα από το ασκημένο, υποκειμενικό του βλέμμα εστιάζοντας στην ατμόσφαιρα των πόλεων αυτών, σε κτίρια και σε διαδρομές.

Για τη Λάρισα ο Νίκος Βατόπουλος γράφει ότι είναι μια πόλη-θρίαμβος του νέου, με έναν τρόπο όμως παραπλανητικό, καθώς βρήκε όπως αναφέρει πολλά και ενδιαφέροντα θραύσματα του ιστορικού παρελθόντος.

«Υπάρχουν σημεία, ακόμα και στο κέντρο, όπου καταλαβαίνει κανείς την ατμόσφαιρα της παλιάς πόλης. Δύσκολο να βρεις τα παλιά αρχοντικά της Λάρισας, με λιγοστές μόνο εξαιρέσεις, αλλά στα στενά που οδηγούν από το Θέατρο προς το Φρούριο και το Μπεζεστένι, είδα πολλές ποιητικές εικόνες. Επιγραφές και παλιά διώροφα, χορταριασμένα ερείπια και εκεί ανάμεσα ταβέρνες και εστιατόρια που μαζεύουν κόσμο. Είναι ένα αμάλγαμα η Λάρισα. Για να την καταλάβεις θα πρέπει να μπεις στο πετσί της. Χρειάζεται χρόνος αλλά και κάποιες αφορμές.», καταλήγει για τη Λάρισα στο βιβλίο του ο συγγραφέας.

Για το βιβλίο μίλησαν ο ιστορικός-συγγραφέας Νίκος Παπαθεοδώρου και ο Θωμάς Κυριάκος, μέλος της Φωτοθήκης Λάρισας.

Δείτε φωτογραφίες:

Τα μικρά μυστικά της Λάρισας αποκαλύφθηκαν στην παρουσίαση του νέου βιβλίο του Νίκου Βατόπουλου στο Χατζηγιάννειο (φωτο)Τα μικρά μυστικά της Λάρισας αποκαλύφθηκαν στην παρουσίαση του νέου βιβλίο του Νίκου Βατόπουλου στο Χατζηγιάννειο (φωτο)Τα μικρά μυστικά της Λάρισας αποκαλύφθηκαν στην παρουσίαση του νέου βιβλίο του Νίκου Βατόπουλου στο Χατζηγιάννειο (φωτο)Τα μικρά μυστικά της Λάρισας αποκαλύφθηκαν στην παρουσίαση του νέου βιβλίο του Νίκου Βατόπουλου στο Χατζηγιάννειο (φωτο)Τα μικρά μυστικά της Λάρισας αποκαλύφθηκαν στην παρουσίαση του νέου βιβλίο του Νίκου Βατόπουλου στο Χατζηγιάννειο (φωτο)Τα μικρά μυστικά της Λάρισας αποκαλύφθηκαν στην παρουσίαση του νέου βιβλίο του Νίκου Βατόπουλου στο Χατζηγιάννειο (φωτο)

Πηγή: onlarissa.gr

728X100
error: Content is protected !!