Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Λαρισαίων για το 2020

DSC 0593 proypologismos symvoylio
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Με 21 θετικές ψήφους υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Λαρισαίων για το 2020 στη συνεδρίαση του συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Ειδικότερα, το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού ανέρχεται στα 150.960.665.

Οι τοποθετήσεις

Συμπαράταξη Λαρισαίων

Το λόγο πήρε πρώτος ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Αδαμόπουλος κάνοντας λόγο για έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό προσθέτοντας πως δεν υπήρξε αρνητικός αντίκτυπος από τη μείωση των ανταποδοτικών τελών. Στα 31 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα ανείσπρακτα έσοδα του Δήμου, προσθέτοντας πως τα έργα αυτά γίνονται περισσότερο με χρηματοδότηση και λιγότερο με ίδιους πόρους του Δήμου. Ειδική μνεία έκανε σε παιδικές χαρές και υπόγειους κάδους, ενώ θα υπάρξει αντικατάσταση λαμπών με LED για την εξοικονόμηση πόρων.

Ο κ. Σούλτης αφού αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα που θα λάβουν χώρα στην πόλη που ακολουθούν τα έργα της προηγούμενης θητείας και ακολουθείται η λογική της Λάρισας των επόμενων 20 χρόνων, δηλώνοντας πως δε χάθηκε καμία πρόταση από τη δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια.

Τελευταίος πήρε το λόγο ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης αναφέροντας πως η Λάρισα πορεύεται πλέον με πρόγραμμα, χωρίς αποσπασματικές αποφάσεις τονίζοντας τρεις σημαντικές πτυχές του έργου της δημοτικής αρχής:

  • Υπήρχε η ανάγκη να γίνουν μελέτες που δεν υπήρχαν
  • Ανάπλαση της πόλης
  • Υπερτοπικές παρεμβάσεις

Κλείνοντας ανέφερε πως ο προϋπολογισμός είναι αυτός της «Λάρισας με πυξίδα στην επόμενη 20ετία», τονίζοντας πως κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως υπάρχει έργο.

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Λαρισαίων για το 2020Λάρισα Μπροστά

Στην τοποθέτησή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου ασκώντας κριτική στη δημοτική αρχή ότι λησμόνησε της υποσχέσεις της για συνεργασία με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, καθώς δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική ενημέρωση στις άλλες παρατάξεις.

Παράλληλα μιλώντας για τα έσοδα ανέφερε πως αυτά είναι πλασματικά καθώς ο προϋπολογισμός ισοσκελίζεται από τα χρέη προς τον δήμο τα οποία δεν θα υπάρξει η δυνατότητα να εισπραχθούν πλήρως.

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Λαρισαίων για το 2020Λαϊκή Συσπείρωση

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Πέτρος Κρίκης τόνισε πως ακόμη μια χρονιά η δημοτική αρχή Καλογιάννη που στηρίζεται από τους ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ κ.α. θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη των λαϊκών νοικοκυριών του Δήμου για να αρπάξει περίπου 31εκ ευρώ, αναφέροντας πως το τεχνικό πρόγραμμα είναι εναρμονισμένο πλήρως με τις στρατηγικές επιδιώξεις και τους κλάδους που ιεραρχεί το κεφάλαιο στη χώρα και στην περιοχή μας, πχ. Τουρισμός, μεταφορές, μεταποίηση, ενέργεια.

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Λαρισαίων για το 2020Πρωτοβουλία Αξιών

Ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Αξιών κ. Παναγιώτης Γούλας δήλωσε απογοητευμένος που δεν περιλαμβάνεται συνεργασία με το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον προϋπολογισμό, ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρξουν θέσεις πρακτικής άσκησης, ενώ άσκησε κριτική αναφέροντας πως δεν υπάρχει τίποτα για την αγροτική πολιτική την ίδια ώρα που η ύπαιθρος ερημώνει.

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Λαρισαίων για το 2020Ορμή Ανανέωσης

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Ορμής Ανανέωσης κ. Νίκος Γαμβρούλας ανάφερε πως ο προϋπολογισμός αυτός είναι προϋπολογισμός στασιμότητας και ενός τέρατος γραφειοκρατίας, που έχει ως μοναδικό στόχο να συντηρεί τον εαυτό του. «Μας λέτε πως ξοδεύετε 151 εκ, με τα οποία απλώς τρέφετε τον οργανισμό του Δήμου, ρίχνετε άσφαλτο, ενώ δεν υπάρχει καμία μέριμνα, ούτε ένα ευρώ για την νεανική επιχειρηματικότητα! Τι κάνει η πόλη για τους νέους της; Υπάρχει λογική ανάπτυξης; Είναι ένας προϋπολογισμός που δεν λαμβάνει υπόψιν τους ανθρώπους της πόλης, την προοπτική της πόλης και τις επιδιώξεις της. Ένας προϋπολογισμός χωρίς ψυχή.», κατέληξε ο κ. Γαμβρούλας.

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Λαρισαίων για το 2020Λαρισαίων Κοινόν

Ο επικεφαλής της Λαρισαίων Κοινόν κ. Κώστας Βαϊούλης τόνισε πως έχει σοβαρές ενστάσεις σχετικά με το σχέδιο ΣΒΑΚ, προσθέτοντας πως θα περιμένει την πλήρη ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για να τις εκφράσει.

Παράλληλα, συμφώνησε με τον κ. Γούλα όσον αφορά την απουσία συνεργασίας με το ΤΕΙ αναφέροντας πως αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη της πόλης και τονίζοντας πως η χώρα αλλά και η Λάρισα χρειάζονται τεχνολογική εκπαίδευση και όχι απλά αθρόα παραγωγή άνεργων πτυχιούχων.

Δείτε αναλυτικά τον προϋπολογισμό

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!