ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δυσαρέσκεια στο δήμο Λαρισαίων για την επίσκεψη της Κεραμέως – Η δεύτερη υπουργός που “αγνόησε” το δήμαρχο!

14 keramews Larissa 25o dhmotiko sxoleio1 780x405
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Έντονη δυσαρέσκεια και προβληματισμός αναδύεται από τους κόλπους της δημοτικής αρχής Λάρισας, με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη στην πόλη της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και την επιλογή της να μη συμπεριλάβει στο πρόγραμμα των συναντήσεών της τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη.

Πρόκειται για το δεύτερο “κρούσμα” όπου η δημοτική αρχή αγνοείται από κυβερνητικό στέλεχος, αφού το ίδιο έπραξε και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Θεσσαλική πρωτεύουσα. Μάλιστα, η κ. Μενδώνη προτίμησε να ταξιδέψει μέχρι τα Φάρσαλα για να συναντηθεί με τον εκεί δήμαρχο Μάκη Εσκίογλου!

Τη δυσφορία εκδήλωσε δημόσια μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Δεληγιάννης, ο οποίος σε ανάρτησή του με τίτλο “Εύχομαι να κάνει λάθος…” αναφέρει τα εξής: “Η πόλη μας υποδέχτηκε σήμερα την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως. Η Υπουργός επισκέφτηκε σχολεία, μίλησε με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, υπηρεσιακά και κομματικά στελέχη, επιτροπές, με τους σημαντικούς φορείς της πόλης. Όλους, εκτός από έναν. Το Δήμαρχο της πόλης.

Μιας πόλης που όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης φορείς και εκπαιδευτική κοινότητα έμαθαν να συνεργάζονται για να βρουν από κοινού λύσεις. Μιας πόλης που πρώτη στη χώρα εντάχθηκε στο παγκόσμιο δίκτυο της UNESCO των πόλεων που μαθαίνουν. Που βραβεύτηκε το 2017 για τις καλές πρακτικές της στη διά βίου μάθηση. Που μόλις τον Οκτώβριο η UNESCO την ανακήρυξε παγκόσμια συντονίστρια για τη σχέση ενεργού πολίτη και εκπαίδευσης

Το Δήμαρχο αυτής της πόλης, όποιοι οργάνωσαν το πρόγραμμα της Υπουργού Παιδείας, δεν θεώρησαν καλό να τον συναντήσει. Δεν το θεώρησαν χρήσιμο ούτε για την Υπουργό, ούτε για την πόλη. Κάποιοι φίλοι αναρωτήθηκαν. Σχολίασαν πως ίσως να έγινε λάθος. Ένας παλιός δάσκαλος μίλησε απλά για κάποιους που έμειναν στις διχαστικές λογικές της δεκαετίας του ΄60. Εύχομαι να κάνει λάθος. Το εύχομαι. Ολόψυχα.”

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!