ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καταγγελία μέλους του ΠΥΣΔΕ Λάρισας

πυσδε λαρισας
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σε ανακοίνωση – καταγγελία του Διονύση Διονυσίου, εκπαιδευτικού του ΓΕΛ Συκουρίου Λάρισας διορισμένου μέλους του ΠΥΣΔΕ Λάρισας αναφέρεται:

Κατά την συνεδρίαση του δ. ΠΥΣΔΕ Λάρισας 11 Δεκεμβρίου 2019 υπήρξαν έντονες αντιδράσεις μελών του συμβουλίου

Α) για την μη συζήτηση της περίπτωσης διορισμού διευθυντή με λάθος μόρια -παρά τα επανειλημμένα αιτήματα μελών του συμβουλίου-όπως είχε προγραμματιστεί αλλά και εγγράφως είχε αιτηθεί η πλειοψηφία των μελών (4 τον αριθμό)με γραπτό αίτημα προ διμήνου ώστε να θεραπεύσουν με την ψήφο τους την αίτηση του συναδέλφου που είχε αδικηθεί απ’την συγκεκριμένη απόφαση του συμβουλίου.

Β)Για την μη εφαρμογή δικαστικής απόφασης η οποία εκδόθηκε τον Απρίλιο 2019 και για την οποία ζητήσαμε διευκρινίσεις (προ διμήνου) απ’το Υπουργείο Παιδείας για τον τρόπο εφαρμογής της. Η αναμονή για την διευκρίνιση θα ήταν ολίγων ημερών και όχι απροσδιόριστη

Η δικαστική απόφαση έπρεπε να εφαρμοστεί άμεσα.Η απόφαση αφορούσε προσφυγή υποψήφιου διευθυντή κ. Μπασδαβάνου στις κρίσεις του 2017 ο οποίος δικαιώθηκε λόγω της μη ύπαρξης αιτιολογημένου πρακτικού του συλλόγου διδασκόντων και μη πλήρους αιτιολογημένης εισήγησης από το συμβούλιο επιλογής .

Επ’ αυτού κατέθεσα ερώτημα προς τον πρόεδρο του συμβουλίου εάν η συγκεκριμένη παράβαση έγινε μόνο εις βάρος του κ. Μπασδαβάνου ή και προς τους άλλους υποψήφιους διευθυντές.Απάντηση δεν έχω λάβει ακόμη επ’αυτού και θα συνεχίσω να επιμένω έως ότου λάβω απάντηση.

Προ ολίγων ημερών δημοσιεύτηκε σε διάφορα site η είδηση ότι ασκήθηκε δίωξη από την εισαγγελία κατά μελών δ. ΠΥΣΔΕ (κακουργηματικού βαθμού) για τους ίδιους λόγους:έλλειψη αιτιολογημένης έκθεσης συλλόγου διδασκόντων και του συμβουλίου επιλογής.

Επειδή ως μέλος του οργάνου το οποίο έχει συνέχεια δεν μπορώ να αδιαφορήσω στην πιθανότητα ύπαρξης παραβάσεων για ενέργειες του συμβουλίου στις κρισεις του 2017 οι οποίες περιήλθαν εις γνώση μου, ζητώ να απαντηθεί το ερώτημά μου:”Έγινε μόνο για τον κ. Μπασδαβάνο το συγκεκριμένο παράπτωμα ή έγινε σε όλους τους υποψήφιους διευθυντές;” Δεν επιθυμώ να συρθώ κατηγορούμενος για τους ανωτέρω λόγους.

Ο πρόεδρος του δ. ΠΥΣΔΕ επί του Β) θέματος μας λέει:”Εάν θέλετε να συνεδριάσουμε και να εφαρμόσουμε την δικαστική απόφαση (λες και ήταν στην διακριτική μας ευχέρεια να εφαρμόσουμε την δικαστική απόφαση)

Για το Α) θέμα όμως είχε συζήτηση την Κυριακή (πιθανόν 8-12-2019)με ανώτερο δικαστικό ο οποίος του είπε ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον πίνακα μοριοδότησης των διευθυντών, ας είναι λάθος τα μόρια και αν το κάνουμε θα πάμε φυλακή. Ζήτησα να γραφτούν τα προαναφερθέντα στα πρακτικά και ο πρόεδρος απαγόρευσε την γραμματέα να γράψει οτιδήποτε ,τότε της είπα να γράψει αυτά που θα πω εγώ και αυτό της το απαγόρευσε.

Τον ρώτησα παρόλα αυτά ,ποιός είναι αυτός ο ανώτερος δικαστικός,πού τον συνάντησε και με ποιά εξουσιοδότηση συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα. Απάντηση δεν πήρα.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει δικαστικός (πολύ δε περισσότερο και ανώτερος) ο οποίος μεταξύ τυριού και αχλαδιού συζήτησε με τον κ. Καψάλη ,δίκασε ,καταδίκασε και έβγαλε και απόφαση (ότι θα πάμε φυλακή).

Επειδή θα αποκαταστήσουμε ένα λάθος,μια αδικία η οποία χρήζει περαιτέρω διερεύνησης για το εάν είναι σίγουρα ένα απλό αθώο λάθος.

Ελπίζω α) ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ να ασχοληθεί με τα προαναφερόμενα

β)Το νέο πρόστιμο για αυτή μου την δημοσίευση – μετά το % του μισθού μου για άλλη δημοσίευσή μου (αναπάντητη μέχρι σήμερα), τις 600.000ευρώ που ζητούν από εμένα με αγωγή τους, ο Διευθυντής ΔΔΕ και πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ κ. Καψάλης , ο αιρετός της ΔΑΚΕ κ. Κοντσιώτης και η κυρία που πήρε βελτίωση θέσης αυτή και ο σύζυγός της όντας μέλος του συμβουλίου-να είναι κάτω του 1.000.000 ευρώ για να μπορέσω να κάνω και γιορτές.

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100
error: Content is protected !!