Πλήθος κόσμου και επωνύμων στα εγκαίνια της έκθεσης με αφορμή τα 97 χρόνια της “Ελευθερίας” – Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ

eleftheria egainia large 780x405
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Σπάνιες εικόνες και αντικείμενα εκκλησιαστικής τέχνης που χρονολογούνται από τον 18ο έως τον 20ό αιώνα και προέρχονται από τους παλαιότερους ναούς της Λάρισας και κυρίως από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, περιελάμβανε η έκθεση που εγκαινιάστηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 97 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας της Λαρισινής εφημερίδας «Ελευθερία» στον τομέα της ενημέρωσης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης που τιτλοφορείται «Εκκλησία: Τέχνη και Λαϊκή λατρεία, 18ος-20ός αιώνας», πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Λαογραφικό Μουσείο της πόλης, παρουσία πλήθος κόσμου, επωνύμων, εκπροσώπων της θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας.

Για την έκθεση αλλά και την εφημερίδα “Ελευθερία”, τη ναυαρχίδα του περιφερειακού τύπου στην Ελλάδα, μίλησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος ο οποίος τέλεσε και αγιασμό, ο διευθύνων σύμβουλος της “Ελευθερίας” κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιώργος Βουτσινός, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Νίκος Λιούπας, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και η διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία του δήμου Λαρισαίων, με το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας και τη Μητρόπολη Λαρίσης.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης / Φωτό: onlarissa.gr

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!