ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χειροποίητα πλεκτά γουράκια από τον 27χρονο Βολιώτη Αλέξανδρο Λάππα! [βίντεο]

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ Αντιγραφή
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο Αλέξανδρος Λάππας έχει καταγωγή από την Νέα Δημητριάδα Βόλου και για χρόνια έμενε στη Ζάκυνθο όπου και φοιτούσε στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

KEN 1

Ο Αλέξανδρος ξεκίνησε να πλέκει πριν τρία χρόνια όταν πήγε σπίτι του στο Βόλο για διακοπές, βλέποντας την μητέρα του στο σαλόνι του σπιτιού του.  Έτσι τον ελεύθερό του χρόνο ασχολήθηκε με την τεχνική Amigurumi.

Το Amigurumi είναι μια ιαπωνική τεχνική για την κατασκευή κουκλών. Βγαίνει από τα συνθετικά ami = πλεχτός και nuigurumi = κουκλάκι. Έχει πλούσια ιστορία στην Ιαπωνία αλλά άρχισε να διαδίδεται προς Ευρώπη και Αμερική τα τελευταία 10 χρόνια. Συνήθως πρόκειται για μικρά ζωάκια, αν και πολλοί φτιάχνουν ανθρωπάκια ή και καθημερινά αντικείμενα, συνήθως στοχεύοντας να είναι όσο το δυνατόν πιο χαριτωμένα. Πλέκονται με βελόνες πλεξίματος αλλά πιο πολύ με βελονάκι.Μετά από ένα χρόνο «πλεξίματος» αποφάσισε να μοιραστεί την δουλειά του φτιάχνοντας μια σελίδα στο facebook με τίτλο Velonact / Handmade Crochet.

Τον Μάρτιο του 2019 είδαν την δουλειά του μέσα από το άρθρο που του είχαμε φτιάξει πριν από ένα χρόνο, από την εκπομπή του Alpha Tv «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» και στις 2-3-19 βγήκε από τη Ζάκυνθο ζωντανά στην εκπομπή:

Μπορείτε να δείτε την δουλειά του Αλέξανδρου στην σελίδα του στο Facebook: Velonact / Handmade Crochet.

Τον Μάιο του 2019 ο Αλέξανδρος πήγε φαντάρος και απολύθηκε πριν λίγες ημέρες. Αυτή την περίοδο βρίσκεται στο πατρικό του σπίτι στο Βόλο και πλέκει γουράκια.

error: Content is protected !!