ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στον Αλμυρό

almyros anamma dentroy 2019 7
milonas 728x120

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Αλμυρό η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος στο μήνυμά του στους πολίτες του Αλμυρού τόνισε μεταξύ άλλων:

“Σήμερα είναι μέρα γιορτής, σε λίγο θα φωταγωγήσουμε το δέντρο μας και τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης μας για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Θα λάμψει η Πλατεία μας και οι κεντρικοί δρόμοι.
Θα γίνει η πόλη μας γιορτινή.
Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει -όπως και κάνει κάθε χρόνο- ο Δήμος Αλμυρού για να μας βάλει στο πνεύμα των ημερών που έρχονται, αλλά και το πιο εύκολο, θα τολμούσα να πω.

Το πιο δύσκολο είναι να καταφέρει να νιώσει ο καθένας μας το νόημα που περιέχουν όλες οι γιορτινές μέρες που έρχονται. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την αγάπη και τη φροντίδα για τον διπλανό μας, για τον άνεργο, τον ανήμπορο, τον φτωχό, τον ηλικιωμένο. Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται το πραγματικό φεγγοβόλημα της ψυχής που δεν μπορούν να το αντικαταστήσουν εκατομμύρια λαμπιόνια και φιέστες.

Στις μέρες και τους καιρούς που ζούμε, η πιο μεγάλη υπόθεση είναι να τα καταφέρουμε να παραμείνουμε άνθρωποι αφενός και να δρούμε συλλογικά αφετέρου, προκειμένου να στηρίζονται οι πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Είμαι σίγουρος πως οι Δημότες του Δήμου Αλμυρού θα έχουν και φέτος αυτή τη συμπεριφορά κι αυτή την ευαισθησία, όπως εξάλλου το έχουν αποδείξει πάρα πολλές φορές.
Γιατί όμορφος και σύγχρονος Δήμος δεν είναι μόνο αυτός που έχει τις πιο μεγάλες και πιο όμορφες πλατείες, δρόμους, γέφυρες και έργα υποδομής.
Είναι βέβαια και αυτό.

Κυρίως όμως όμορφος και σύγχρονος Δήμος, είναι αυτός που έχει όσο το δυνατό λιγότερους άνεργους, φτωχούς, κοινωνικά αποκλεισμένους, τοξικολογικά εξαρτημένους.

Έναν τέτοιο Δήμο ονειρευόμαστε και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να δημιουργήσουμε στα χρόνια που έρχονται.”

 

error: Content is protected !!