ΚΚΕ για δυστύχημα στη Μηλίνα: Απαράδεκτες συνθήκες για χιλιάδες μετανάστες

1478428 kke 930 3
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

H τοπική οργάνωση του ΚΚΕ στο Νότιο Πήλιο καταγγέλει τις συνθήκες εργασίας στα λατομεία της περιοχής, με αφορμή τον τραγικό θάνατο ενός 23χρονου στη Μηλίνα.

KENT 2

Η ανακοίνωση:

Με τραγικό τρόπο επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας για την κατάσταση που επικρατεί σε χώρους δουλειάς μετά τον θάνατο που βρήκε χτες, στα λατομεία μαρμάρου στο Ν. Πήλιο, 23χρονος εργάτης πακιστανικής καταγωγής. Ο νεαρός μετανάστης καταπλακώθηκε από ογκόλιθο όταν κόπηκε ο ιμάντας που σήκωνε το φορτίο που μεταφέρονταν από μπουλντόζα, με αποτέλεσμα  τον ακαριαίο  θάνατό του. 

Το νέο θανατηφόρο «ατύχημα » αναδεικνύει ακόμα μια φορά τις απαράδεκτες συνθήκες μέσα στις οποίες εργάζονται οι χιλιάδες μετανάστες  που φτάνουν στη χώρα μας αναζητώντας μεροκάματο, αλλά και Έλληνες εργαζόμενοι δουλεύοντας με εντατικούς ρυθμούς, συχνά χωρίς καμία ειδίκευση, χωρίς ασφάλιση, χωρίς μέτρα προστασίας και χωρίς καν το κατώτερο μεροκάματο που προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Καθημερινά εργαζόμενοι  θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους του μεγάλου κεφαλαίου.

Η ΚΟΒ Ν. Πηλίου καταγγέλλει τις απαράδεκτες συνθήκες στους χώρους δουλειάς και τις τεράστιες ευθύνες της εργοδοσίας και καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν άμεσα τόσο για ελέγχους στην συγκεκριμένη επιχείρηση όσο και για την απόδοση ευθυνών.

error: Content is protected !!