Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση Χρυσοχοΐδη – Λιούπη

LIOUPIS
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη συναντήθηκε ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης, θέτοντάς του εκτενώς θέματα, που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου και απασχολούν τη Μαγνησία.

KEN 1

Ο κ. Λιούπης ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για το χρόνιο κτιριακό πρόβλημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της άμεσης μετεγκατάστασής της σε νέο κτίριο,  που να πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας. Ο κ. Υπουργός είναι γνώστης της κατάστασης, ανταποκρίθηκε θετικά και πρότεινε, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, να αδειοδοτηθεί ο κατάλληλος χώρος εντός σχεδίου πόλεως τους επόμενους 3-4 μήνες ώστε να υπογραφεί η σχετική ΣΔΙΤ.

Επίσης, συζητήθηκε το ζήτημα της εύρυθμης  λειτουργίας των Αγροτικών Φυλακών Κασσαβέτειας, μεταφέρθηκαν τα αιτήματα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, με τους οποίους είχε προηγηθεί συνάντηση, καθώς και το πρόβλημα της μεγάλης πληρότητας  των Φυλακών Ανηλίκων Βόλου.

Ο κ.  Υπουργός διαβεβαίωσε ότι   θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επίλυση όλων αυτών  προβλημάτων, προτίθεται επίσης να ικανοποιεί άμεσα αιτήματα, που αφορούν στη διαχείριση της περιουσίας των αγροτικών φυλακών, όπως προμήθεια αγροτικών μηχανημάτων, εξοπλισμού, αποκατάστασης ζημιών κλπ.

Τέλος, ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να στηρίξει και να ενισχύσει το θεσμό των εξωτερικών φρουρών και ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα προκήρυξη για πρόσληψη εξωτερικών φρουρών, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία των φυλακών.   

error: Content is protected !!