ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θανάσης Λιούπης: Φορολογική ελάφρυνση και αύξηση της απασχόλησης από τη ΝΔ

Στιγμιότυπο 2019 02 12 11.31.10 μμ 1 1024x536 2

Μετά και την υπερψήφιση του προϋπολογισμού χθες από την Ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης επισημαίνει τα εξής:

KEN 728X100 2

«Ο Κρατικός Προϋπολογισμός για το 2020, που ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής, συνιστά την πιο ηχηρή απόδειξη, ότι η Ελλάδα μετεξελίσσεται σε μία σύγχρονη, ανταγωνιστική και αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή χώρα.  Η επίτευξη του πλεονάσματος του 3,5% γίνεται χωρίς αιματηρή υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια. 

 Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας εστιάζει στη φορολογική ελάφρυνση όλων των πολιτών και ταυτόχρονα στην αύξηση των δημοσιονομικών εσόδων, μέσω της πραγματικής πάταξης της φοροδιαφυγής, της αύξησης της εργασίας και της στήριξης της επιχειρηματικότητας.

 Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα επιτευχθεί κυρίως  με  την υποχρεωτική ηλεκτρονική πληρωμή για δαπάνες ίσες με το 30% του φορολογητέου εισοδήματος.

Ο δεύτερος βασικός στόχος είναι η αύξηση της απασχόλησης, μέσω της μείωσης των εισφορών στη μισθωτή εργασία κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε βάθος 4ετίας.

Για το 2020 προβλέπεται αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων κατά 13,1%. Η απλοποίηση των αδειοδοτήσεων, η ψηφιοποίηση των διαδικασιών και η μείωση της γραφειοκρατίας, που έχουν ήδη νομοθετηθεί, θα βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Η Κυβερνητική πολιτική διαπνέεται από τις αρχές της κοινωνικής Δικαιοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Στηρίζονται εμπράκτως όλες οι κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη βοήθειας: δίνεται επίδομα 2.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια που αποκτά παιδί, διατηρούνται όλα τα προνοιακά και λοιπά επιδόματα που δίνονται μέσω του ΟΠΕΚΑ, αυξάνεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ώστε να καλύπτει 800.000 συμπολίτες μας και προγραμματίζεται η δημιουργία Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα άτομα με Αναπηρία

Τέλος, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο χώρο της Υγείας. Τα νοσοκομεία ενισχύονται με 930 μόνιμους γιατρούς, 2.000 νοσηλευτές και 1.500 ειδικευόμενους νοσηλευτές κάθε χρόνο, με στόχο να καλυφθούν όλες οι οργανικές θέσεις σε βάθος 4ετίας. 

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε για το 2020 περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% και μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Η σταθερή και σθεναρή στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης εξασφαλίζει την ανοδική πορεία που θα έχει από εδώ και στο εξής η ελληνική οικονομία και η χώρα μας συνολικά».

error: Content is protected !!