Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου: Οι πολίτες είναι μόνοι τους

53145611 430535320821792 74127016655323136 o
stergiou
fotou
728x110 3

Με μία ανακοίνωση στην οποία καταλήγουν στο συμπέρασμα οτι “οι πολίτες του Βόλου είναι πλέον μόνοι τους” τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης RDF σχολιάζουν την απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν εξήντα πολίτες κατά της ΑΓΕΤ.

728X100 3

Συγκεκριμένα, σημειώνουν:

“Την Τετάρτη 18-12-2019 εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου που αφορούσε στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει 60 πολίτες εκ των οποίων και μέλη της “Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ” μαζί  με την παρέμβαση άλλων 60 πολιτών, της “Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας” και του Ιατρικού Σύλλογου Μαγνησίας.

Δυστυχώς, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Lafarge (ΑΓΕΤ) μπορεί να μεταφέρει τα σκουπίδια από τα πλοία προς τις εγκαταστάσεις της χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο αν το σύστημα που χρησιμοποιεί είναι νόμιμο ή όχι. Η αίτηση είχε βασιστεί στις πολλές και καταφανείς παρανομίες που αποδεικνύονται με φωτογραφίες και βίντεο τα οποία και κατατέθηκαν, αλλά δεν ελήφθησαν όπως φαίνεται υπόψη.

Αντίθετα, το Δικαστήριο επικαλέστηκε δύο λόγους απόρριψης της αίτησης: 1) Ότι αφού οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφέρειας τα βρίσκουν όλα τέλεια τόσο καιρό δεν υπάρχει κανένα ζήτημα και 2) Το γεγονός ότι η σχετική μηνυτήρια αναφορά του Δημάρχου κατά της Lafarge (ΑΓΕΤ) πήγε στο αρχείο τον Μάιο του 2018.

Και τα δύο αυτά στοιχεία πρέπει μας βαζουν σε υποψίες και αναρρωτιόμαστε. Γιατί, ενώ οι παρατυπίες είναι ορατές «διά γυμνού οφθαλμού», όπως επανειλημμένα έχουμε αποδείξει, οι υπάλληλοι της Περιφέρειας «αδυνατούν» να τις δουν και να τις σταματήσουν επιβάλλοντας τα ανάλογα πρόστιμα;  Γιατί ο Δήμαρχος Βόλου κατέθεσε μία τόσο αβάσιμη και αστήριχτη μήνυση κατά της Lafarge (ΑΓΕΤ) ώστε αυτή να καταλείξει στο αρχείο; Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, καθώς και ότι το δικαστήριο δεν μπήκε καν στον κόπο να διαπιστώσει αν ο τρόπος μεταφοράς ήταν παράτυπος και παράνομος, μας οδηγεί ξεκάθαρα σε ένα και μόνο συμπέρασμα:  οι πολίτες του Βόλου είναι μόνοι τους.

Ο κάθε πολίτης του Βόλου θα πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να αποφασίσει αν θα συμβιβαστεί με το γεγονός ότι οι τσιμεντοβιομήχανοι μαζί με το πολιτικό κατεστημένο κάθε κοινωνίας μπορούν να αποφασίζουν για την τύχη και την υγεία των ανθρώπων ή θα αντιδράσει.
Η Επιτροπή Πολιτών δεν τρέφει αυταπάτες. Από την αρχή της δημιουργίας της ήξερε ότι είχε να αντιμετωπίσει ένα πολυεθνικό μεγαθήριο που για χάρη του λύνονται και ράβονται νόμοι και αποφάσεις (άλλωστε πόσο τυχαίο είναι ότι η εκδίκαση της μήνυσης της Lafarge (ΑΓΕΤ) κατά τριών μελών της προσδιορίστηκε μόλις τέσσερις μήνες μετά την υποβολή της, κάτι πρωτοφανές στα διακαστικά χρονικά;). Απλώς οι αποφάσεις των συνελεύσεών μας ήταν να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που (θεωρητικά πάντα) διαθέτουν οι πολίτες έναντι της αυθαιρεσίας των ισχυρών. Πλέον διαφαίνεται ότι η “τυφλή” δικαιοσύνη έδειξε σε ποιον κλείνει το μάτι και το πολιτικό κατεστημένο και συγκεκριμένοι “αρμόδιοι” υπάλληλοι ποιούς υπηρετούν.”

error: Content is protected !!