Μαγνησία: Έδωσε 1.200 ευρώ σε αγγελία του Facebook για νέο αυτοκίνητο και δεν το είδε ποτέ!

diathiki logariasmous facebook orizei tous klironomous profil
banner
milonas 728x120

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε ένας από τη Σκόπελο, ο οποίος εντόπισε μία αγγελία μέσω facebook που τον αφορούσε, για την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, ύψους 2.500 ευρώ.

Το όχημα μάρκας Nissan πουλούσε ένας άλλος άνδρας από πόλης της Πελοποννήσου. Η συμφωνία έκλεισε, όλα φαίνονταν καλά, ο πωλητής ζήτησε μία προκαταβολή το μισό ποσό και έτσι ο αγοραστής κατέβαλε σε τραπεζικό λογαρισμό 1.200 ευρώ.  Τα υπόλοιπα χρήματα θα έπρεπε να καταβληθούν με την αποστολή του οχήματος.

Όμως, οι μέρες περνούσαν και ο άτυχος άνδρας δεν είχε κανένα νεότερο. Όταν επιχείρησε δε, να καλέσει τηλεφωνικά τον πωλητή, εκείνος είχε αλλάξει αριθμό τηλεφώνου, και τότε κατάλαβε οτι τα χρήματά του είχαν κάνει φτερά.

Ο άνδρας από τη Σκόπελο κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία του Βόλου και ήδη παραγγέλθηκε προκαταρκτική έρευνα, αφού εύκολα θα εντοπιστεί ο δράστης, από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Η Αστυνομία προτρέπει τους πολίτες να μη χρησιμοποιούν το facebook για αγορές, αλλά μόνο τα εξειδικευμένα sites για τους σκοπούς αυτούς και μόνο τηρώντας τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρουν.

 

error: Content is protected !!