ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η «ακτινογραφία» της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λάρισα (φωτο)

episkepsi mitsotakis 10
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Επίσκεψη «εξπρές» πραγματοποίησε στη Λάρισα το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου μέσα σε περίπου μιάμιση ώρα συναντήθηκε με φορείς αλλά πρόλαβε να κάνει και τη βόλτα του στους δρόμους της πόλης.

Ο πρωθυπουργός έφτασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο κτίριο των Εργαστηρίων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία όπου τον περίμεναν οι τοπικοί βουλευτές κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος «γαλάζιων» στελεχών. Μάλιστα οι περισσότεροι είχαν έρθει από νωρίς στο σημείο, δημιουργώντας διάφορα «πηγαδάκια».

Η «ακτινογραφία» της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λάρισα (φωτο)Να τονιστεί πως στην επίσκεψη παρευρέθηκαν και στελέχη από άλλες Θεσσαλικές πόλεις. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν στη Λάρισα και οι βουλευτές της ΝΔ στη Μαγνησία κ.κ. Χρήστος Μπουκώρος, Θανάσης Λιούπης και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, με τον κ. Μητσοτάκη να δείχνει από νωρίς την καλή του διάθεση. Μάλιστα αστειεύτηκε δείχνοντας προς τον Περιφερειάρχη και τονίζοντας πως «ζήλεψε» το μπουφάν που φορούσε ο περιφερειάρχης, φορώντας στη συνέχεια το δικό του.

Η «ακτινογραφία» της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λάρισα (φωτο)

Έπειτα τραβήχτηκε η καθιερωμένη …οικογενειακή φωτογραφία με όλα τα τοπικά στελέχη και η πομπή προχώρησε στο εσωτερικό του σχολείου. Πριν εισέλθουν στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτησε έναν – έναν τους εργάτες ευχόμενος χρόνια πολλά και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους του.

Η «ακτινογραφία» της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λάρισα (φωτο)

Όπως αναφέρθηκε δια στόματος Περιφερειάρχη το ΕΕΕΚ είναι ένα μοναδικό έργο που δεν υπάρχει αλλού στη χώρα μας, αναφέροντας πως η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φλεβάρη του 2020.

Η «ακτινογραφία» της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λάρισα (φωτο)Μετά την ξενάγηση πραγματοποιήθηκαν οι δηλώσεις όπου ο πρωθυπουργός μίλησε για τη σημασία του. Μετά τις δηλώσεις ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφήθηκε με στελέχη, δέχθηκε αναμνηστικά δώρα (ένα τόμο τον οποίο δημιούργησαν παιδιά AMEA που του προσέφερε η Διευθύντρια του σχολείου κ. Αντιγόνη Παληκάρη, αλλά και δύο μπάλες, μπάσκετ και ποδοσφαίρου, από τον κ. Αγοραστό) συνεχίοζοντας έπειτα την περιοδεία του.

Η «ακτινογραφία» της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λάρισα (φωτο)Δεύτερος σταθμός ήταν η τοπική ΝΟΔΕ όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος κ. Χρήστος Καπετάνος μαζί με τους βουλευτές και στελέχη. Ανεβαίνοντας στο γραφείο του προέδρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε ξανά αναμνηστικά δώρα (μια πλακέτα με το άλογο, σύμβολο της πόλης και έναν τόμο του ”Ιχνηλατώντας την παλιά Λάρισα” του Νίκου Παπαθεοδώρου). Παράλληλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την τοπική οργάνωση κάνοντας λόγο για μια ”καταπληκτική ΝΟΔΕ”.

Η «ακτινογραφία» της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λάρισα (φωτο)Στη συνέχεια συναντήθηκε με τα τοπικά στελέχη για να τους ευχαριστήσει για το έργο τους. Να τονιστεί πως παρών στην επίσκεψη ήταν και ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Γιώργος Στεργίου.

Η «ακτινογραφία» της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λάρισα (φωτο)Αφήνοντας τη ΝΟΔΕ ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στην πλατεία νομαρχίας όπου βρίσκονται οι κινητές μονάδες υγείας της Περιφέρειας και ενημερώθηκε για αυτές. Επί τη ευκαιρία επισκέφθηκε τη γιορτή μελιού η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες, όπου δοκίμασε μερικά από τα προϊόντα.

Η «ακτινογραφία» της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λάρισα (φωτο)Μάλιστα ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τις δύο κόρες ενός παραγωγού οι οποίες βοηθούσαν τον πατέρα τους, όπου ρώτησε εάν ασχολούνται με το επάγγελμα για να λάβει τη θετική απάντηση του πατέρα και να δώσει τα συγχαρητήριά του.

Η «ακτινογραφία» της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λάρισα (φωτο)Φεύγοντας με τη συνοδεία όλων των στελεχών, ξεκίνησε από την οδό Παπαναστασίου χαιρετώντας ταυτόχρονα πολίτες της Λάρισας, για να καταλήξει σε κεντρικό καφέ της πόλης.

Η «ακτινογραφία» της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λάρισα (φωτο)Εκεί περίμεναν να τον υποδεχτούν έτερα στελέχη της ΝΔ καθώς και μέλη της νεολαίας του κόμματος. Ο πρωθυπουργός παρήγγειλε έναν Espresso από τον οποίο απόλαυσε μόλις μία γουλιά καθώς το βαρύ του πρόγραμμα δεν του επέτρεπε να καθίσει περαιτέρω.

Η «ακτινογραφία» της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λάρισα (φωτο)Από εκεί περπάτησε στην Κεντρική πλατεία, ενώ η αυτοκινητοπομπή τον περίμενε στην οδό Κύπρου από όπου και τον παρέλαβε λίγη ώρα πριν τις 4μμ. Να τονιστεί πως λίγο πριν φύγει ο πρωθυπουργός δέχθηκε και άλλα δώρα από τον Περιφερειάρχη.

Η «ακτινογραφία» της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λάρισα (φωτο)

Κατά τη διάρκεια της βόλτας του, τον Κυριάκο Μητσοτάκη σταμάτησαν πολλοί Λαρισαίοι, άλλοι για να φωτογραφηθούν και άλλοι για να συζητήσουν μαζί του. Ο πρωθυπουργός φυσικά δε χάλασε σε κανέναν το χατίρι, έδειξε όμως ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά.

Η «ακτινογραφία» της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λάρισα (φωτο)Στις συναντήσεις που είχε με νεαρούς Λαρισαίους ήταν αυτές, όπου αφιέρωσε περισσότερο χρόνο παρά το βαρύ του πρόγραμμα, για να μιλήσει και να φωτογραφηθεί μαζί τους, ενώ σε δύο περιπτώσεις σταμάτησε με δική του πρωτοβουλία για να τους μιλήσει.

Η «ακτινογραφία» της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λάρισα (φωτο)Η «γαλάζια» μεριά σίγουρα κοιτά με θετικό πρόσημο τη σημερινή επίσκεψη.

Αντιθέτως σε μια κίνηση που σίγουρα άφησε δυσαρεστημένη τη δημοτική αρχή ο πρωθυπουργός έγινε το τρίτο κυβερνητικό στέλεχος το οποίο δεν διάβηκε τις πόρτες του Δημαρχείου, σε επίσκεψή του στην πόλη μετά τις Υπουργούς κ.κ. Λίνα Μενδώνη και Νίκη Κεραμέως.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης / Φωτογραφίες: onlarissa.gr

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!