Βόλος: Γέμισαν με πιστούς οι εκκλησίες λόγω των Χριστουγέννων [εικόνες]

20191225 102045ASDFGGA 600x292 1
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Το αδιαχώρητο επικρατούσε χθες στους Ιερούς Ναούς του Βόλου για τα Χριστούγεννα.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε πολλούς ιερούς ναούς, ο κόσμος δε χωρούσε και αναγκαστικά βρισκόταν έξω από τον χώρο λατρείας.

Οι εκκλησίες γέμισαν με πιστούς κάθε ηλικίας, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους ιερείς το γεγονός οτι και νέοι άνθρωποι έκαναν την εμφάνισή τους, και στο πρώτο μυστήριο ανήμερα των Χριστουγέννων στις 6.00 το πρωί και αργότερα στις 09.00.

 Ανήμερα τα Χριστούγεννα τελέστηκε η Πανηγυρική, Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τον λαό μας για την συνειδητή συμμετοχή του στις Ιερές Ακολουθίες των ημερών, όσο και την συμβολή του στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών πολλών εμπερίστατων αδελφών μας, τούτη την εποχή. Ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε την ενότητα της προσευχής μας «μεγάλο δώρο, που εισακούεται από τον Θεό». Ζήτησε, επίσης, «παρά τους φόβους, για όσα συμβαίνουν γύρω μας, τον τελευταίο καιρό, όσο και τους ποικίλους πόνους, που ταλαιπωρούν πολλούς συνανθρώπους μας, να κρατήσουμε την χαρά της εορτής. Ο Χριστός μας δείχνει τον δρόμο της ταπείνωσης και της απλότητας, γίνεται άνθρωπος, για να μας θεώσει. Κρατήστε αυτή την χαρά στις καρδιές σας, μεταλαμπαδεύστε την στους οικείους σας, στείλε το μήνυμα της ενότητας, της ειρήνης, της συμφιλίωσης με τον Θεό, με τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο, που ο Θεός φέρνει με την Ενανθρώπισή Του πάνω στην γη…».

Δείτε εικόνες:

error: Content is protected !!