Δρομολογήθηκε η ίδρυση Δευτεροβάθμιας Ένωσης Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Θεσσαλίας

kourias kotsi1 433x405
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη συνάντηση εργασίας Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας απ’ όλη την Θεσσαλία, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 23/12/19 στο ισόγειο του Επιμελητηρίου στη Λάρισα, όπου μπήκαν οι βάσεις για την ίδρυση της Δευτεροβάθμιας Ένωσης σε επίπεδο Περιφέρειας.

Δρομολογήθηκε η ίδρυση Δευτεροβάθμιας Ένωσης Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ΘεσσαλίαςΠιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από δεκαοκτώ (18) Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, ενώ άλλες επτά (7) απέστειλαν γραπτό χαιρετισμό, θεωρώντας άπαντες επιβεβλημένο αυτό το βήμα, προκειμένου – πάντα σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου 4430/2016, περί Κοινωνικής Οικονομίας – να ενισχυθεί η δυναμική τους τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο, όσο και ως προς το κοινωνικό αποτύπωμα που οφείλουν από την σύστασή τους να δημιουργούν.

Μεταξύ των παρόντων ήταν και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας, κ. Ηλίας Κοτσιμπογιώργος, ο οποίος μιλώντας στο σώμα επισήμανε τις αρχές που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και περαιτέρω της υπό ίδρυση Ένωσης, την οποία και χαιρέτισε με ικανοποίηση, ενώ την συζήτηση παρακολούθησε μέσω skype και ο πρόεδρος της αντίστοιχης Ένωσης Αττικής, κ.Θωμάς Σιοπιλίδης, ο οποίος μετέφερε την πολύτιμη εμπειρία του, απαντώντας μάλιστα και σε απορίες των ενδιαφερομένων σχετικά με τις διαστάσεις του εγχειρήματος.

Δρομολογήθηκε η ίδρυση Δευτεροβάθμιας Ένωσης Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ΘεσσαλίαςΣυντονιστής αυτής της εποικοδομητικής εκδήλωσης ήταν ο επικεφαλής εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας για την ίδρυση της Ένωσης, λογιστής – φοροτεχνικός, Δημήτριος Κούριας, ο οποίος ανέλαβε και την οργάνωση της επόμενης συνάντησης, στην οποία πρόκειται να συζητηθούν επιμέρους σημεία και να παρθούν αποφάσεις σχετικά με το καταστατικό και τις πρώτες ενέργειες του νέου φορέα, με απώτερο στόχο την συμμετοχή του στο Εθνικό Συμβούλιο Κοινωνικής Οικονομίας.

Πηγή: onlarissa.gr

KENT 2
error: Content is protected !!