Μια Λαρισαία έγραψε ιστορία

skanika skanika
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η ομάδα βόλεϊ γυναικών της ΕΑΛ έχει γράψει σελίδες δόξας στο γυναικείο βόλεϊ αλλά δεν σταματούν εδώ, καθώς τα κορίτσια που αποτελούσαν την ομάδα που τη δεκαετία του 1990 σάρωνε στα φιλέ έδωσε αθλήτριες που συνεχίζουν να γράφουν τη δικιά τους τους ιστορία. Μια εξ αυτών, η Μαρία Σκανίκα, προπονήτρια των τμη­μάτων υποδομής του βόλεϊ ανδρών της ΕΑΛ, έγραψε μια μοναδική ιστορία, καθώς είναι η πρώτη προπονήτρια στις ομάδες βόλεϊ της Αεροπορίας που μετείχαν στο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων (υπηρετεί στην Αεροπορία ως πολιτικό προσωπικό).

Η Σκανίκα ήταν άμεση συνεργάτιδα του Γιάννη Φακή (μεγάλη δόξα της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού) τόσο τους άνδρες όσο και στις γυναίκες και οι ομάδες της Αεροπορίας «πέταξαν» στη δεύτερη θέση.

Πόσο εύκολο ήταν το έργο για μια γυναίκα-προπονήτρια. Η Σκανίκα μας λέει: «Αίεν υψικρατείν»… Δηλαδή…

«Πάντοτε να κυριαρχείς στα ύψη» είναι ένα στρατιωτικό σύνθημα του ΓΕΑ και νομίζω ότι πρέπει να τολμάμε για το καλύτερο. Δεν το κρύβω ότι ειδοποιήθηκα την τε­λευταία στιγμή αλλά πήγα με θέληση να τα καταφέρω. Και νομίζω ότι βοήθησα τις δύο ομάδες να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση αν και θέλαμε μια πρωτιά… Την επό­μενη φορά…»

*Πιο δύσκολο είναι να κοουτσάρεις άνδρες ή γυναίκες;

«Για μένα προσωπικά δεν υπάρχει δυσκολία. Στους άνδρες έχω προϋπηρεσία στην ομάδα του ΣΠΑ Καρδίτσας σε εθνική κατηγορία και έμαθα τον τρόπο σκέψης. Άλ­λωστε και τώρα τα τμήματα υποδομής των ανδρών προπονώ και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε ο πρόεδρος της ΕΑΛ Γιάννης Περουλάκης και οι δύο έφοροι Αστέριος  Τσέτσιλας και Χρήστος Παπαθανασίου».

*Το βόλεϊ γιατί αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πτώση δημοφιλίας;

«Αυτό που χρειάζεται είναι μια επιτυχία μιας εθνικής oμάφδας. Αλλά νομίζω ότι το γυναικείο βόλεϊ κρατάει τα σκήπτρα του γυναικείου αθλητισμού, αφού είναι πρώτο σε προτίμηση, ενώ βλέπω ότι και το ανδρικό βόλεϊ αρχίζει και κάνει βήματα προόδου. Στη Λάρισα αρχίζουν περισσότερα παιδιά να ασχολούνται με το βό­λεϊ και νομίζω ότι θα δούμε επιτυχίες σε σύντομο χρο­νικό διάστημα».

Τέλος ένα σχόλιο για τον αθλητισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις…

«Νομίζω ότι ο αθλητισμος είναι ταυτόσημος με τις Ένοπλες Δυνάμεις αν κρίνουμε από την προσέλκυση των ατόμων στο γυμναστήριο της Αεροπορίας που έχω την ευθύνη αλλά και από τη φυσική κατάσταση που έχουν οι περισσότεροι στο στράτευμα. Ο αθλητισμός είναι κομμάτι της ζωής τους και της καριέρας τους. Το αντι­λαμβάνονται, ενώ φαίνεται και από το υψηλό επίπεδο των πρωταθλημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στους άνδρες η κατάταξη ήταν 1) Πυροσβεστική, 2) Αεροπορία, 3) Λιμενικό και στις γυναίκες: 1) Αστυνομία, Αεροπορία, 3) Στρατός Ξηράς.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία – Σωτήρης Κέλλας

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!