ΤΩΡΑ: Σε ύφεση η κακοκαιρία στο Πήλιο – Προσπάθειες να ανοίξει το Χιονοδρομικό

81768676 560189391497867 5266819546412482560 n
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Συνεχίζεται το πέρασμα της κακοκαιρίας από τον νομό Μαγνησίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να “ντυθούν” στα λευκά το Πήλιο και η Όθρυς.

KEN 1

Χαρακτηριστικό του καιρού είναι ο παγετός που επικρατεί, με αποτέλεσμα το οδικό δίκτυο στους ορεινούς όγκους να εγκυμονεί κινδύνους.

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι υποχρεωτική από την Πορταριά και πάνω, ενώ δεκάδες μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας επιχειρούν για να μην κλείσει ο ο κεντρικός δρόμος από το χιόνι και τον παγετό.

Αυτή την ώρα (21.30) σταμάτησε η χιονόπτωση και τα φαινόμενα βρίσκονται σε ύφεση. Στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου βρέχει, λιώνοντας το χιόνι.

Τα συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας αυτή τη στιγμή διαπλατύνουν τους δρόμους, προκειμένου να διεξάγεται με μεγαλύτερη ευκολία η κυκλοφορία των οχημάτων και παράλληλα ρίχνουν αλάτι για τον παγετό.

Την ίδια στιγμή γίνονται έλεγχοι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου “Αγριόλευκες” προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι εφικτό να ανοίξουν οι πιο ψηλές πίστες την Πρωτοχρονιά.

Να σημειωθεί οτι η πληρότητα στα ξενοδοχεία του Πηλίου ανέρχεται σε ποσοστα άνω του 90% και η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Δείτε εικόνα από τα Χάνια Πηλίου:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

error: Content is protected !!