ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο «άπορος» αρχηγός καρτέλ ναρκωτικών που αγόραζε …ακίνητα

2794801
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Πλήγμα σε δύο κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στη Μαγνησία επέφερε το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Η ευρείας κλίμακα αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Βόλο, όπου και συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, ηλικίας από 35 έως 67 ετών, μέλη και των δύο οργανώσεων, δύο από τα οποία είναι αρχηγικά τους μέλη.

Επιπλέον, ένα μέλος της μιας εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 33 ετών, τυγχάνει έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι οι δύο εγκληματικές οργανώσεις, έχοντας ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών και παράλληλη διαρκή δράση, λειτουργούσαν με τη μέθοδο των συγκοινωνούντων δοχείων και δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και διακίνηση ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, τουλάχιστον από τις αρχές Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, μέχρι και σήμερα.

Οι περίεργες αγορές ακινήτων ενός 67χρονου Βολιώτη, αρχηγού της μίας εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος δήλωνε άπορος και σιτιζόταν σε Σπίτι Γαλήνης, κίνησαν τις υποψίες των διωκτικών αρχών. Όταν προχώρησε η αστυνομική έρευνα και το Τμήμα Δίωξης είχε στα χέρια του τα στοιχεία που απαιτούταν αποδομήθηκαν πλήρως και οι δύο συμμορίες.

Παρά τα μηδενικά εισοδήματά του, διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει τις εν λόγω επενδύσεις σε έναν χρόνο. Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι επί της ουσίας επρόκειτο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο δράστης είχε αρχηγικό ρόλο στη μία εγκληματική οργάνωση και προσπαθούσε να νομιμοποιήσει το παράνομο κέρδος.

Ως προς τον τρόπο δράση τους, τα μέλη της κάθε εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να μην εντοπιστούν, είχαν εφοδιαστεί με πολλαπλές τηλεφωνικές συνδέσεις που αντιστοιχούσαν σε στοιχεία άλλων ατόμων (ghost phones), κυρίως αλλοδαπών, τις οποίες κατά καιρούς αντικαθιστούσαν, ενώ παράλληλα λάμβαναν πολύ αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, υπολογίζεται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες, ανέρχεται στα 60.000 ευρώ περίπου.  

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και οχήματα των συλληφθέντων, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

– 729,26 γραμμάρια ηρωίνης,

– 71,37 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

– 11,85 γραμμάρια βουπρενορφίνης,

– 338 γραμμάρια νοθευτικής σκόνης, άγνωστης χημικής σύνθεσης,

– μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων,

– μικροποσότητα σπόρων κάνναβης,

– επτά ηλεκτρονικές ζυγαριές,

– ποσότητα αφορολόγητου καπνού, βάρους 434 γραμμαρίων,

– 11 κινητά τηλέφωνα και

– το χρηματικό ποσό των 23.480 ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 4 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσα διευκόλυνσης της εγκληματικής δράσης των δύο οργανώσεων.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Πηγή: Taxydromos.gr

KEN 2

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!