Δημοπρατείται εντός του 2020 η μονάδα επεξεργασίας απορριμάτων στον Βόλο

Μονάδα Επεξεργασίας απορριμάτων
milonas 728x120

Την δημοπράτηση εντός του 2020 δεκαεφτά μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ των οποίων είναι εκείνες της Λάρισας και του Βόλου οριστικοποίησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με όσα τονίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο υπό την προεδρία του υπουργού, Κ. Χατζηδάκη, και τη συμμετοχή του γ.γ. διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκου, της ειδικής γραμματέα Διαρθρωτικών Ταμείων του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκης Δανδόλου, υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) και μελετητών έργων από 17 περιοχές της Επικράτειας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η σύσκεψη είχε θέμα την επιτάχυνση διαδικασιών έγκρισης της χρηματοδότησης της αδειοδότησης και της δημοπράτησης μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων και την αντιμετώπιση επιμέρους γραφειοκρατικών προβλημάτων. Οι εκπρόσωποι των φορέων παρουσίασαν την πρόοδο των έργων και υπέβαλαν συγκεκριμένα αιτήματα στο ΥΠΕΝ.

Οι συγκεκριμένες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων αφορούν τις περιοχές: Δυτική Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Λαμία, Βόρειος Έβρος, Λέσβος, Χαλκίδα, Λάρισα, Ηράκλειο, Αγρίνιο, Σητεία, Χερσόνησος, Μύκονος, Φωκίδα, Άνδρος, Τήνος, Κεφαλονιά.

Σε ότι αφορά τη Θεσσαλία το ζήτημε της νέας μονάδας επεξεργασίας σκουπιδιών του Βόλου είναι από τα πλέον πιεστικά καθώς ο υπάρχων ΧΥΤΑ παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα.

Η ακριβής ωστόσο τεχνολογία επεξεργασίας θα προσδιοριστεί στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Μελέτης, μετά από συγκριτική αξιολόγηση των διαθέσιμων τεχνολογιών για τη διαχείριση των αποβλήτων σε συμφωνία με το ΠΕΣΔΑ Θεσσαλίας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

thessaliaeconomy.gr

 

 

 

error: Content is protected !!