ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τι φέρνει ο «Ηφαιστίων»: Χιονόπτωση ακόμη και στην πόλη της Λάρισας προβλέπει ο Φάνης Τακούδης στο onlarissa.gr

takoudis
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Το πλέον ψυχρό κύμα κακοκαιρίας του φετινού χειμώνα μέχρι στιγμής είναι αυτό που θα πλήξει τη χώρα από σήμερα Σάββατο μέχρι και τα ξημερώματα της ερχόμενης Τρίτης και φέρει την κωδική ονομασία «Ηφαιστίων».

Μιλώντας στο onlarissa.gr ο μαθηματικός – μετεωρολόγος κ. Φάνης Τακούδης δίνει το στίγμα των επόμενων εικοσιτετράωρων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο χιονόπτωσης και στην πόλη της Λάρισας, ανήμερα των Θεοφανίων, την ερχόμενη Δευτέρα!

Τι φέρνει ο «Ηφαιστίων»: Χιονόπτωση ακόμη και στην πόλη της Λάρισας προβλέπει ο Φάνης Τακούδης στο onlarissa.gr

Αναλυτικά η πρόγνωση του κ. Τακούδη: Για σήμερα Σάββατο ο καιρός στη Λάρισα θα είναι αίθριος.

Ο Θεσσαλικός χώρος θα αρχίσει να επηρεάζεται από το κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά, από αύριο Κυριακή πρωί. Στη Λάρισα τα φαινόμενα θα φθάσουν προς το μεσημέρι με συννεφιές, με σταδιακή ενίσχυση ανέμων που θα φθάσουν 8-9 μποφόρ και πτώση θερμοκρασίας.

Προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν ξεκινώντας από τα ορεινά του Ολύμπου και του Κίσσαβου και θα επεκταθούν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως στις επαρχίες των Φαρσάλων και της Ελασσόνας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι χιονοπτώσεις θα λάβουν χώρα και σε χαμηλότερο υψόμετρο και δεν αποκλείεται να έχουμε χιονόπτωση ακόμη και στην πόλη της Λάρισας.

Η θερμοκρασία τη νύχτα της Κυριακής θα πέσει πάρα πολύ με αποτέλεσμα η Δευτερά να είναι πολύ ψυχρή μέρα με ελάχιστες τιμές έως -5 βαθμούς και μέγιστες έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας έχουμε τοπικά φαινόμενα που εστιάζονται στις νοτιότερες περιοχές του νομού της Λάρισας, με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην επαρχία Φαρσάλων και στον Κίσσαβο.

Το βράδυ τα φαινόμενα εξασθενούν, αλλά το πρόβλημα του παγετού θα είναι μεγάλο σε πολλές περιοχές προς τα ξημερώματα της Τρίτης λόγω της ξαστεριάς. Στη Λάρισα η θερμοκρασία μπορεί να πέσει τότε στους -6 βαθμούς Κελσίου.

Η Τρίτη σχετικά καλή ημέρα με αραιή συννεφιά και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας».

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Δείτε το βίντεο με την πορεία της κακοκαιρίας από το meteo.gr:

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ

Ο Ηφαιστίων (Αρχαία Πέλλα, 356 π.Χ – Βαβυλώνα, 324 π.Χ.), γιος του Αμύντορα, ήταν αρχαίος Έλληνας στρατηγός και ευγενής της Μακεδονίας. Ήταν ο στενότερος από όλους τους φίλους Μεγάλου Αλεξάνδρου, μεγαλωμένοι μαζί από παιδιά. Διακρίθηκε κατά την στρατιωτική υπηρεσία του, καθώς ήταν μέλος των σωματοφυλάκων του Αλεξάνδρου, διοικητής του ιππικού των Εταίρων, καθώς και υπεύθυνος για πολλές άλλες δραστηριότητες, όπως διπλωματικές αποστολές, γεφύρωση ποταμών, και την εγκαθίδρυση νέων οικισμών. Βρισκόταν σε επικοινωνία με τους Αριστοτέλη και Ξενοκράτη πίσω στην Ελλάδα, ενώ υπήρξε υποστηρικτής της προσπάθειας του Αλεξάνδρου στο να αναμείξει τους Ελληνικούς με τους Περσικούς τρόπους. Η φιλία του με τον Μέγα Αλέξανδρο ήταν τόσο ονομαστή που πολλοί την έχουν συγκρίνει με αυτήν του Αχιλλέα και του Πατρόκλου.  (πηγή: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ).

newsroom onlarissa.gr

Πηγή: onlarissa.gr

KEN
error: Content is protected !!