ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: «Βάφτισε» το κρέας… ελληνικό και το μοσχοπουλούσε! – Πρόστιμο και σε μάρκετ

kreopolio argolida

Ακριβά πλήρωσε την εξαπάτηση των πελατών του ένας κρεοπώλης από τη Νέα Ιωνία Βόλου. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας τις ημέρες των γιορτών βγήκε… “παγανιά” και επέβαλε αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες της νομοθεσίας.

KEN 728X100

Ειδικότερα, επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ σε έναν ιδιοκτήτη κρεοπωλείου καθώς είχε προμηθευτεί χοιρινή σπάλα από την Ολλανδία, αλλά την πουλούσε στους καταναλωτές ως ελληνική, και μάλιστα σε υψηλότερη τιμή! Μάλιστα, οι ελεγκτές βρήκαν και τον επίσημο τιμοκατάλογο, στον οποίον αναγραφόταν ως χώρα προέλευσης η Ελλάδα και όχι η Ολλανδία.

Την ίδια ώρα οι ελεγκτές επέβαλαν χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ σε υποκατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ στον Βόλο διότι διαπιστώθηκε ανακριβής αναγραφή λεπτομερειών σε πινακίδα πώλησης προϊόντος.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι έλεγχοι στις γιορτές ήταν σαρωτικοί και θα εξακολουθήσουν να γίνονται και το επόμενο χρονικό διάστημα με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων και την προστασία του καταναλωτή.

 

error: Content is protected !!