ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρατείνεται η αγωνία για το ακυβέρνητο πλοίο «AEOLOS»

2797582
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020, 21:22

Η κακοκαιρία καθυστερεί την αποστολή του ρυμουλκού σκάφους που όπως είχε ανακοινωθεί θα προσέγγιζε το σημείο στις 9 το βράδυ. Πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρουν ότι λόγω των σφοδρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή θα καθυστερύσει και η διαδικασία της πρόσδεσης του πλοίου. 

Το φορτηγό πλοίο «AEOLOS» σημαίας Νήσων Μάρσαλ και ελληνικών συμφερόντων,  πλέει ακυβέρνητο λόγω απώλειας του πηδαλίου του, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Μαλέα.

 

Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκεται επικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να παραλάβει μέλη του πληρώματος εάν χρειαστεί ανάγκη. Στο ελικόπτερο θα επιβαίνουν και διασώστες του Λιμενικού Σώματος. 

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ναυτιλίας, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον πλοίαρχο του ακυβέρνητου πλοίου και καταγράφει όλα τα δεδομένα.  Όπως αναφέρεται,  το ΕΚΕΣΔ θα είναι εκείνο που θα δώσει τις εντολές στο ρυμουλκό πλοίο για το ασφαλές σημείο στο οποίο θα ρυμουλκηθεί το βράδυ το φορτηγό πλοίο «AEOLOS»


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020, 21:26

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!