ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πολλοί οι τολμηροί που έπεσαν για να πιάσουν το σταυρό στα παγωμένα νερά των λιμνών και ποταμών

2797456
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020, 15:27

Εκατοντάδες Καστοριανοί αλλά και πολλοί επισκέπτες που βρίσκονται στην πόλη παρακολούθησαν την τελετή του αγιασμού των υδάτων. Μόλις ο μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ έψαλε το «εν Ιορδάνη», πέντε τολμηροί κολυμβητές αψηφώντας το κρύο και τους ισχυρούς ανέμους «έπεσαν» στα παγωμένα νερά της λίμνης για να πιάσουν τον σταυρό.

Στη χιονισμένη Φλώρινα ο αγιασμός των υδάτων έγινε από τον μητροπολίτη Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο στα νερά του γραφικού Σακουλέβα, όπου μια μεγάλη παρέα από τολμηρούς Ρομά κράτησαν την παράδοση και βούτηξαν στα παγωμένα νερά του ποταμού για να πιάσουν τον σταυρό.

Στο Δήμο Πρεσπών ο αγιασμός των υδάτων έγινε στο παραλίμνιο χωριό Μικρολίμνη όπου ο 15χρονος Αυγουστίνος ήταν αυτός που αψήφησε το τσουχτερό κρύο και βούτηξε στα νερά της Μικρής Πρέσπας.

Στην Κοζάνη ο αγιασμός των υδάτων έγινε στην λίμνη Πολυφύτου από τον μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλο. Έξι νεαροί, μεταξύ αυτών και μία κοπέλα, βούτηξαν στα νερά της λίμνης για να πιάσουν το σταυρό.

Στο Δήμο Βοΐου ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος, έριξε τον σταυρό από το γεφύρι του Ανθοχωρίου που συγκαταλέγεται στα ωραιότερα πέτρινα παραδοσιακά γεφύρια της δυτικής Μακεδονίας. Στο Δήμο Αργους Ορεστικού Καστοριάς 13 νεαροί αψήφησαν τοι κρύο και έπεσαν στα παγωμένα νερά του ποταμού Αλιάκμονα για να πιάσουν το σταυρό.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020, 15:32

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!