Οι επαγγελματίες της Σκοπέλου στο Επιμελητήριο Μαγνησίας – Τι ειπώθηκε στη συνάντηση

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
stergiou
fotou
728x110 3

Στα γραφεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2018 συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Επαγγελματιών Γλώσσας και Λουτρακίου Νήσου Σκοπέλου.
Τους δύο εκπροσώπους του Συλλόγου, κα Τέγου Γλυκερία (Πρόεδρο), τον κ. Κοντό Δημήτρη (Ταμία) καθώς και τον κ. Φωτόπουλο Αγάλο Πρόεδρο της Κοινότητας Γλώσσας του Δήμου Σκοπέλου, υποδέχτηκαν ο κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας  και ο κ. Αθανάσιος Ζλατούδης μέλος τους Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του ΕΟΑΕΝ.
Κύριο θέμα στην συζήτηση είχε η χάραξη οδικού χάρτη για την στενότερη συνεργασία των μελών του ΣΕΓΛ Σκοπέλου με το Επιμελητήριο.

728X100 3

Ο κ. Μπασδάνης υπενθύμισε τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί από το Επιμελητήριο τα τελευταία χρόνια όπως:
Τον φορέα αποζημίωσης των επαγγελματιών από τις πλημμύρες στην Σκόπελο.
Τα σεμινάρια “Διασφάλισης Ποιότητας Τροφίμων” του ΕΦΕΤ και “Τεχνικών Ασφαλείας”.
Την συμμετοχή στην εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου  μέσω του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (ΕΟΑΕΝ) στις Σποράδες.
Την διεξαγωγή ενημέρωσης σε συνεργασία με την ΑΕΔΕΠ εκπρόσωπο του ΕΦΕΠΑΕ στην Μαγνησία αλλά και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Σκιάθο με ταυτόχρονη αναμετάδοση σε Αλόννησο, Σκόπελο, Γλώσσα και Τρίκερι.

Την ίδρυση Αγροτικού τμήματος στο Επιμελητήριο το προσεχές διάστημα,  σύμφωνα με τις νέες δυνατότητες που παρουσίασε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης τον Σεπτέμβριο του 2019 στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.
Τις προτάσεις για τη νησιωτικότητα και επιχειρηματικότητα που κατατέθηκαν στο ΥΝΑΝΠ  στο πλαίσιο διαβούλευσης περί “Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής και Νησιωτικού Χώρου- Διευρυμένοι Περιφερειακοί Διάλογοι ΕΣΠΑ 2021-2027 – ΠΕ Μαγνησίας & ΠΕ Σποράδων που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο.

Ο κ. Μπασδάνης, μετά την παρουσίαση της πρότασης του κ. Ζλατούδη με τίτλο το “Καλάθι των Βορείων Σποράδων”, ζήτησε από τους εκπροσώπους του Συλλόγου να αγκαλιάσουν και να βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτής της πρότασης, το οποίο αποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω πρόγραμμα έχει στόχο την προβολή της γαστρονομικής ταυτότητας της ΠΕ Σποράδων μέσω της ανάδειξης της τοπικής παραγωγής και των τοπικών προϊόντων, ιδιαιτέρως των Π.Ο.Π.,  της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου,  την παρουσίασή τους σε εκθέσεις τροφίμων και ποτών που συμμετέχει κάθε χρόνο το Επιμελητήριο και την σταδιακή ενσωμάτωση τους στο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν των νησιών.

Σε ότι αφορά την προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών για την χορήγηση διακριτικού τίτλου στις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων,  ο κ. Μπασδάνης ενημέρωσε για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το Επιμελητήριο στο Υπουργείο Τουρισμού και συγκεκριμένα στον Γ.Γ.  κ. Κωνσταντίνο Λούλη, ώστε να βρεθεί λύση για όσους δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες, μετά και την τρίτη κατά σειρά παράταση που έχει δοθεί από το Υπουργείο, γεγονός που απαντάτε σε όλη την επικράτεια και δεν περιορίζεται σε επιχειρηματίες της Περιφερειακής Ενοτήτας Μαγνησίας και της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων.

Τέλος, όπως έχει ήδη αποφασιστεί από τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου, ο κ. Μπασδάνης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Συλλόγου, ότι έχουν προγραμματιστεί διευρυμένες συσκέψεις του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και στα τρία νησιά των Σποράδων το προσεχές διάστημα για την ενημέρωση σχετικά με τις ανταποδοτικές υπηρεσίες που προσφέρει το Επιμελητήριο στα μέλη του αλλά και για να έρθει το Επιμελητήριο ως Θεσμός πιο κοντά σε κάθε μέλος του.
Η κ. Τέγου  και ο κ. Κοντός τέλος, δεσμεύτηκαν να στηρίξουν στην Σκόπελο,  την ολοκλήρωση του ερωτηματολογίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, που απευθύνεται στους επιχειρηματίες των Σποράδων, τα αποτελέσματα του οποίου  αναμένεται να αποτελέσουν εργαλείο στην χάραξη της στρατηγικής για την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων σχετικών με  την νησιωτική οικονομική ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση της  επιχειρηματικότητας στις Βόρειες Σποράδες.

error: Content is protected !!