Δημόσια καταγγελία Καλογιάννη κατά Νασιακόπουλου για τη συγκρότηση του ΦΟΣΔΑ – Ανησυχία για το προσφυγικό στο Δημοτικό Συμβούλιο

DSC 0985 laiki agora

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου του 2020 για το δήμο Λαρισαίων που πραγματοποιήθηκε. Ειδικότερα όσον αφορά το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης («Ακύρωση της υπ΄αριθμ. 653/2019 Α.Δ.Σ. και εκλογή εκπροσώπων του Δήμου Λαρισαίων στο Δ.Σ. του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Λάρισας») το οποίο αποσύρθηκε, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης κατήγγειλε δημόσια τον πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Θανάση Νασιακόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με το λεγόμενα του πρώτου, ζήτησε να μην υιοθετηθεί νομική γνωμάτευση για τον τρόπο συγκρότησης του ΦΟΣΔΑ (με την οποία φέρεται να συμφωνούσε και το Υπουργείο) του νομικού συμβούλου του φορέα, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της ΠΕΔ φέρεται να διαμαρτυρήθηκε για τη συγκεκριμένη γνωμάτευση καθώς «θα χανόταν η πλειοψηφία της παράταξης στον ΦΟΣΔΑ».

Η συγκεκριμένη ρήση που σύμφωνα με τον κ. Καλογιάννη ειπώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης των προέδρων ΚΕΔΕ, ΠΕΔ και ΦΟΣΔΑ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, Θανάση Νασιακόπουλου και Αντώνη Γκουντάρα με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Συνεχίζοντας ο κ. Καλογιάννης επέρριψε πρακτικές κομματοκρατίας στον κ. Νασιακόπουλο, λογικές που όπως ανέφερε δεν ευνόησαν ποτέ τη χώρα, ενώ πρόσθεσε πως τεχνική βοήθεια χωρίς το δήμαρχο και τον μεγαλύτερο δήμο δεν είναι εύκολο να υπάρξει.

Δημόσια καταγγελία Καλογιάννη κατά Νασιακόπουλου για τη συγκρότηση του ΦΟΣΔΑ - Ανησυχία για το προσφυγικό στο Δημοτικό Συμβούλιο

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου, η οποία τόνισε πως σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η ίδια η συνάντηση αφορούσε το γεγονός ότι ο ΦΟΣΔΑ δεν έχει προϋπολογισμό και η συνάντηση έγινε για να υπάρξει πίεση προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Προσφυγικό

Έπειτα από δημοσιεύματα που αφορούν τη δημιουργία της δομής στο Κυψελοχώρι και τη συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών του νομού και του δημάρχου Τεμπών, το προσφυγικό δεν θα μπορούσε να μην συμπεριληφθεί στην πρώτη συζήτηση του Συμβουλίου.

Συνολικά οι παρατάξεις τάχθηκαν (με εξαίρεση της Λαϊκής Συσπείρωσης) στο να μην υπάρξει τοποθέτηση περαιτέρω προσφύγων στη Λάρισα, αλλά και στο νομό.

Δημόσια καταγγελία Καλογιάννη κατά Νασιακόπουλου για τη συγκρότηση του ΦΟΣΔΑ - Ανησυχία για το προσφυγικό στο Δημοτικό ΣυμβούλιοΣτην τοποθέτησή του ο κ. Καλογιάννης τόνισε: «Δεν είχα πρόσκληση στη σύσκεψη για τη νέα δομή. Ο δήμος από την πρώτη στιγμή έκανε το ανθρωπιστικό και εθνικό καθήκον στο προσφυγικό. 2000 άτομα είναι το ”πλαφόν” στο δήμο Λάρισας. Όχι παραπάνω» και συμπλήρωσε πως είχε υπογράψει την απόφαση του δ. Τεμπών για να μη γίνει η δομή στο Κυψελοχώρι.

Ο δήμαρχος μάλιστα πρόσθεσε πως «μπορεί η δομή να γίνει στο Κυψελοχώρι αλλά βάρος θα σηκώσει και η Λάρισα».

Δημόσια καταγγελία Καλογιάννη κατά Νασιακόπουλου για τη συγκρότηση του ΦΟΣΔΑ - Ανησυχία για το προσφυγικό στο Δημοτικό ΣυμβούλιοΗ κ. Καραλαριώτου με τη σειρά της δήλωσε: «Εμείς σήμερα ενημερωθήκαμε. Να δούμε συνολικά τι θα γίνει στο δήμο γιατί οι άνθρωποι που θα πάνε στο Κυψελοχώρι θα έρχονται και στην πόλη μας.»

Ο κ. Βαϊούλης σε τοποθέτησή του ανέφερε πως σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στον ίδιο η συγκεκριμένη δομή μπορεί να περιλαμβάνει έως και 2.000 άτομα.

Δημόσια καταγγελία Καλογιάννη κατά Νασιακόπουλου για τη συγκρότηση του ΦΟΣΔΑ - Ανησυχία για το προσφυγικό στο Δημοτικό ΣυμβούλιοΣυμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ

Το ζήτημα της συμφωνίας της επέκτασης της συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ έφερε στο δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση, θέμα το οποίο θα συζητηθεί και σε επόμενο συμβούλιο αναλυτικά.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 4
error: Content is protected !!