Κάτι δεν κατάλαβαν καλά…

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2016 02 052C1.31.19CEBC.CEBC .
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Πιθανά στον ΣΥΡΙΖΑ να μην έχουν ακόμα συνέλθει από τις τέσσερις απανωτές ήττες των εκλογικών αναμετρήσεων και μπερδεύονται αναφορικά με το πως λειτουργεί η δημοκρατία μας.

Ο αναπληρωτής Γραμματέας της νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Καστρινάκης, με τοποθέτησή του ζητά να ψηφίσει η βάση του κόμματος για την πρόταση που θα καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα έγραψε:

“Το ξαναλέω. Είναι μοναδική ευκαιρία ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει την ατζέντα σε σχέση με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας,. αποφασίζοντας να θέσει στην κρίση των μελών του isyriza το θέμα της στάσης που θα κρατήσει. Να γίνει συζήτηση στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, να καταλήξουν σε μερικές προτάσεις κι αυτές να τεθούν σε ψηφοφορία όλων των ηλεκτρονικών μελών. Ο αριθμός των μελών του isyriza θα εκτιναχθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδείξει πως εννοεί το σύνθημα <<πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου >>, η πολιτική συζήτηση θα μεταφερθεί από το άχαρο επίπεδο των ονομάτων στο πεδίο της πρωτοποριακής δημοκρατικής κίνησης .Αγαπητές συντρόφισσες και φίλτατοι σύντροφοι των κεντρικών επιτελείων μας, ας σκεφτούμε ριζοσπαστικά επιτέλους με όρους του 21ου αιώνα”.

Βέβαια, κάποιος θα πρέπει να του θυμίσει, οτι την αποκλειστική αρμοδιότητα πρότασης για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, το έχει ο Πρωθυπουργός. Δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ποτέ έως σήμερα δεν πήρε την πρωτοβουλία η αντιπολίτευση να υποδείξει υποψήφιο Πρόεδρο. Ούτε ο Ανδρέας το 1980 και το 1990, ούτε ο Κ. Μητσοτάκης το 1985, ούτε ο Μ. Έβερτ το 1995, ούτε ο Κ. Καραμανλής το 2000, ούτε ο Γ. Παπανδρέου το 2005, ούτε ο Αντώνης Σαμαράς το 2010 και το 2015, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας το 2014.

Πάντα την πρωτοβουλία την αναλαμβάνει η κυβερνητική πλειοψηφία. Αν οι άλλοι συμφωνούν, τον ψηφίζουν, αν διαφωνούν, τον καταψηφίζουν.

error: Content is protected !!